- Busstreiken avverget

Arbeidstakerne er uenige om utfallet av meklingen i transport- og miljøsektoren, men har inntil videre avverget streik. Uravstemningen blir avgjørende, ifølge Frifagbevegelse.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det eneste alle de fire involverte forbundene er enige om er å sende riksmeklingsmannens forslag ut til uravstemning blant medlemmene, skriver Frifagbevegelse.no. Også NTB får opplyst fra informert hold at det har vært problemer med å komme til enighet på arbeidstakersiden og at det derfor kan bli opp til medlemmene å avgjøre om forslaget til ny avtale skal vedtas eller forkastes.

Forbundene er delt i synet på utfallet av meklingen i transport-, gods- og miljøsektoren og kommer til på sende forskjellige anbefalinger til sine medlemmer.

Fagforbundet vil ikke anbefale forslaget. I Transportarbeiderforbundet er forhandlingsutvalget delt. Et flertall på sju anbefaler medlemmene å stemme ja, mens mindretallet oppfordrer til å stemme nei. Det YS-tilsluttede Yrkestrafikkforbundet anbefaler enstemmig sine medlemmer å stemme ja. (©NTB)