kjelling_lund
kjelling_lund

Håndballgutta i det gode selskap

Kristian Kjelling og resten av landslaget merker at Norge nå blir sett på som en av de store nasjonene i håndball.

- At vi blir ansett som en av de store nasjonene er hyggelig. Man merker det ved å se på hvem som kommer til oss og hvem som inviterer oss til å komme, sier Kristian Kjelling.

Europas sjette beste lag
Norge ble for første gang toppseedet i trekningen til EM-kvalifiseringen som starter i oktober. I den siste rankingen til EHF, Det europeiske håndballforbundet, rangeres Norge som det sjette beste laget i Europa.

- Det er gøy å vite at vi har muligheten til å vinne mot nesten alle lag. Det er ikke noe vi drømmer om lengre, det er noe som blir mer og mer realistisk, forteller Børge Lund.

Klar til krig
Nå er landslagsgutta klar for å møte Tyskland, Danmark og Sverige i Bring Cup. Danmark er rangert som Europas tredje beste lag, mens Tyskland ligger på plassen over Norge på rankingen til EHF og Sverige på plassen bak. Det betyr at det er fire av Europas sju sterkeste håndballnasjoner for herrer som møtes.

- Vi får besøk av tre store nasjoner, så det blir veldig morsomt. Vi trenger å møte de beste for å utvikle og forbedre spillet vårt. Det blir tre toppkamper og vi må krige i alle, mener Erlend Mamelund.

For landslagssjef Robert Hedin blir det nå blant annet en anledning til å teste ut nye spillere. Fem spillere fra rekruttlandslaget får nå prøve seg.

- Det er veldig viktig at vi får spille mot så sterke lag som vi nå får gjøre i Bring Cup. Her får vi sjansen til å trene sammen, og de som nå får sjansen fra rekruttlandslaget skal få mye spilletid, sier Hedin.

- Vi er på vei
Han setter stor pris på at Norge blir sett på som en sterk nasjon i håndball på herresiden ute i den store verden. Nå mener han at laget bør og kan nå enda høyere på rankinglisten.

- Vi har tiden foran oss. Vi vet hva som må til for å bli enda bedre og jobber med det. Rankingen viser at vi er på vei, avslutter Hedin.

Første kamp for Norge i Bring Cup spilles torsdag kl.2000 i Skienshallen i Skien.

Norge møter Hellas, Nederland og Tsjekkia i kvalifiseringen til EM i oktober. EM går av stabelen i Serbia i 2012.

Se Norge - Tyskland direkte på TV 2 Sport eller i vårt kampsenter klokken 20.00.