FLYPROBLEMER: Askeskyen etter vulkanutbruddet på Island natt til onsdag skaper store problemer for flytrafikken i Norge.  (Foto: Roy Arne Salater / TV 2 / Avinor)
FLYPROBLEMER: Askeskyen etter vulkanutbruddet på Island natt til onsdag skaper store problemer for flytrafikken i Norge. (Foto: Roy Arne Salater / TV 2 / Avinor)

Store deler av lufttrafikken i Norge stenges

Avinor utvider stengningen av luftrommet til også å inkludere Finnmark, Vestlandet og deler av Østlandet etter vulkanutbruddet på Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 20.30 onsdag kveld avgjorde Avinor at de kom til å stenge luftrommet over Nord-Norge. Klokken 23.30 kom en ny melding fra Avinor om at de utvider flyforbudet til også å gjelder Finnmark, Vestlandet og store deler av Østlandet.

Luftrommet over Norge stenges som følge av faren for at aske etter vulkanutbruddet på Island natt til onsdag kommer inn over norskekysten og skaper problemer for fly i luften.

Stengingen vil skje i løpet av natt til 15. april.

Stengningen av luftrommet skaper store problemer for flytrafikken i Norge. Widerøe opplyser onsdag kveld at de kansellerer 22 avganger.

– Vi har 22 avganger som blir kansellert av at flyene står på bakken som følge av at luftrommet er stengt, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til tv2nyhetene.no.

Det er også ventet at askeskyen vil lamme store deler av det vestlige Europa utover torsdag morgen og formiddag.

– Askeskyen vil spre seg og vil kunne lamme all flytrafikk over deler av Vest-Europa torsdag formiddag, sier Jens Petter Duestad, Sjef for Kontrollsentralen i Nord-Norge, til TV 2 Nyhetene.