Dag Eilev Fagermo (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Dag Eilev Fagermo (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Magnus Myklebust utlignet til 1 1 mot Start.
Magnus Myklebust utlignet til 1 1 mot Start.
Magnus Myklebust
Magnus Myklebust
Magnus Myklebust sender Odd opp i 1 0 ledelse under eliteseriekampen mellom Odd Grenland og Stabæk på Skagerak arena i Skien søndag kveld. (Foto: Teigen, Trond Reidar/Scanpix)
Magnus Myklebust sender Odd opp i 1 0 ledelse under eliteseriekampen mellom Odd Grenland og Stabæk på Skagerak arena i Skien søndag kveld. (Foto: Teigen, Trond Reidar/Scanpix)
Ole Martin Årst og Mads Stokkelien (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)
Ole Martin Årst og Mads Stokkelien (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)

Fagermo: - Vi kledde av dem

Odd-treneren gledet seg over Odds defensive trygghet i 1-1-kampen mot Start.

Start - Odd Grenland: 1-1

Vi fulgte kampen minutt for minutt i livesenteret.

Se høydepunkter fra kampen i TV 2 PLAY.

Sør Arena / Bergen (TV2 Sporten): Start og Odd Grenland spilte 1-1 i kampen mellom lagene på Sør Arena onsdag kveld.

Begge scoringene kom i første omgang. Espen Børufsen ga Start ledelsen 1-0 etter 20 minutter, men Odd Grenland slo tilbake og utlignet til 1-1 ved Magnus Myklebust fem minutter senere.

- Det ble for mye ping-pong
Odd var klart best før pause, men kampen jevnet seg ut i andre omgang og ingen av lagene maktet å skape noe fremover på banen.

Start-trener Knut Tørum var skuffet over at laget hans ikke klarte å underholde de drøyt 9000 tilskuerne som tilbrakte den vårlige onsdagskvelden på Sør Arena.

- Mye er greit med spillet vårt, men vi er alt for utålmodige i angrepsspillet. Dermed blir det mye ping-pong og dueller på midten. Ingen av lagene underholdt publikum i denne kampen, det var to lag som var meget godt forberedt og klarte å hindre hverandres spill, sier Tørum til TV 2 Sporten etter kampen.

Start har kommet meget godt i gang i årets Tippeliga og Tørum lovet mer underholdning før dagens kamp. Den lovnaden maktet ikke gultrøyene å innfri.

- Vi har bra selvtillit, men vi må klare å bruke den til å spille god fotball. Det klarte vi ikke i dag, sier Tørum.

- Vi kledde av dem
Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo var langt mer fornøyd med eget lag etter å ha tatt ett poeng på bortebane.

- Denne banen tillater ikke godt pasningsspill. Når det er sagt er jeg imponert over Odd i dag. Start skaper ikke en eneste målsjanse utenom scoringen og det er klasse av oss.

Han mener Odd-spillerne har grunn til å være stolte av prikkfritt defensivt spill mot Tippeligaens mestscorende lag så langt.

- De har hatt en meget god sesongstart, men i dag så kler vi av dem defensivt, gliser Fagermo.

Se intervju med Tørum og Fagermo i videovinduet øverst.

Odd best før pause
Odd Grenland var det farligste laget før pause og produserte flere gode målsjanser. Start var imidlertid mest effektiv og scoret på sin eneste mulighet.

Odd åpnet klart best på Sør Arena og kunne fort ha tatt en tidlig ledelse mot Start.

Istedet var det hjemmelaget Start som fikk kampens første scoring da Espen Børufsen satte inn 1-0 etter 20 minutter.

Odd Grenland mistet ikke motet av den grunn. Dag-Eilev Fagermos menn fortsatte å eie midtbanen og utlignet fortjent til 1-1 ved Magnus Myklebust fem minutter senere.

Etter utligningen klarte Start gradvis å spille seg inn i kampen og kampen var meget jevnspilt omgangens siste 15 minutter.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Viktige hendelser i 1. omgang:
4 min: Bentley fikk en stor mulighet for Odd etter fire minutter. Nigerianeren vendte bort Bård Borgersen på elleve meter, men avslutningen var svak og gikk rett i fanget på keeper Kenneth Høie.

20 min: Start tok ledelsen mot spillets gang etter 20 minutter. Christer Kleiven spaserte ut på venstresiden og fant Espen Børufsen som kom på et løp innenfor 16-meteren. Børufsen brukte innsiden av foten og plasserte ballen i mål bak Arason.

25 min: Odd Grenland fortsatte å trykke på etter Starts scoring. Bare fem minutter senere fikk Fagermos menn uttelling. Kovács og Bentley fikk begge sine forsøk avverget av Kenneth Høie, men til slutt dukket Magnus Myklebust opp og hamret inn1-1 fra kort hold.

Se høydepunkter fra kampen i TV 2 PLAY.

Peter Kovacs
Peter Kovacs