Banyan Tree, Bali (Foto: Banyantree.com)
Banyan Tree, Bali (Foto: Banyantree.com)

Bo her – og få én natt gratis

«Soft opening» åpner for luksushotell på billigsalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har du lyst til å være den som oppdager det neste luksushotellet før alle andre? Eller bo på et splitter nytt femstjernershotell for prisen av trestjerners charter? Løsningen kan være å benytte seg av nye hotellers «soft opening»-periode.

Les flere reisesaker og få nyttige tips til før, under og etter reisen på tv2.no/reise.

Dette betyr kort sagt at hotellet åpner dørene for et begrenset antall gjester som en slags generalprøve. Muligens er ikke alt klart, hotellpersonalet er kanskje ikke fullt opplært. Til gjengjeld får du bo til sterkt reduserte priser.

Bali-luksus

Et av luksushotellene som har spesialtilbud i sin «soft opening»-periode, er det nye hotellet til Bayan Tree. Den eksklusive kjeden har spesialisert seg på spahoteller i Asia.

Banyan Tree Ungasan på den indonesiske øya Bali åpnet dørene 15. desember i fjor, og tilbyr 73 villaer - samtlige med eget svømmebasseng.

I åpningsperioden får du én natt gratis hvis du betaler for minst to døgn. I tillegg får du transport til og fra flyplassen i en Mercedes ML 350 og frokost inkludert i prisen. Blir du en fjerde natt, får du også en fire-retters middag. Direkte billig blir det dog ikke - prisen for tre netter er 8550 kroner for to personer.

Sjekk flytilbud til Bali, for eksempel på Momondo.com (søk på Denpasar).

April markerer starten på den tørre årstiden i Bali. Ifølge Condé Nast Traveller er tiden fra nå av og til september den beste tiden å besøke Bali på. Sjekk værutsiktene på Storm.no.

Velg med omhu

Hoteller som benytter anledningen til en myk start til reduserte priser er som regel i det høyere sjiktet, så dette er en anledning til å spare på luksusoppholdene. Dess nærmere ordninær åpning hotellet nærmer seg, jo mer nærmer prisen seg ordinær også.

Men graden av ting som ikke er ferdig varierer sterkt, så dette er kanskje ikke anledningen til å spare inn penger på en romantisk bryllupsreise eller den storslåtte jubileumsfeiringen.

For flere tips om soft opening-er i år, sjekk denne artikkelen.