scanpix (Foto: Scanpix / Rune Petter Ness)
scanpix (Foto: Scanpix / Rune Petter Ness)

Tre som er klare for russetiden

Er du russ - eller vil du bare leve ut russedrømmen? Her er tre knallrøde doninger.

Har du vært litt ambivalent til det å skaffe deg russebil? Tenkt at du skal spare penger og satse på eksamen istedenfor å jobbe ræva av deg i en garasje med et håpløst, tidkrevende og dyrt prosjekt?

Og har du nå kommet på ”bedre” tanker og fått lyst på russebil allikevel? Slik at du og venner kan komme dere rundt og være med russetreff og de store festene?

Det er bare en snau måned til 17. mai, men det er fortsatt ikke for sent å skaffe seg en kul russebil til en billig – eller dyr - penge. Alt ettersom.

Vi fant to billige alternativer, og et stoooort og ikke fullt så billig eksemplar av arten - som folk flest forbinder med glad og feststemt ungdom, norske flagg, høy musikk og nyutsprunget bjørkeløv. (Og kanskje slitsom dunking på sen nattetid)1988 Chevrolet Van G-20. Kr. 15 000,-

Chevy-van
Chevy-van

For å se hele annonsen, klikk her:

Dagens desidert billigste – men det er en ørliten hake ved denne ellers så tøffe Chevyen. Motoren er defekt. Men på den annen side - 5,7-liters V8 til Chevrolet er verdens mest produserte motor. Denne motoren er brukt i alt mellom himmel og jord i flere tiår, så det bør absolutt være håp om å skaffe en ny og få puttet på plass. Du får samle sammen noen litt mekkekyndyge russekompiser, ta en liten kronerulling så får du snart fart på denne børsa igjen.

Utover motoren må Vanen sies å være ganske så ferdig russe-rigget. Her finnes Jägermeister-flasker med lys, deilige kaptein-stoler med armlener, slik at man ikke ramler ut selv om festen blir litt tøff, og selvfølgelig stereoanlegg med trøkk - slik at du kan holde nabolaget våkent hele natten og få oppsalg i lokalavisa dagen etter!

Her kan du lese om bobilen som kjører fra deg:1984 Campingvogn. Kr 20 000,-

Campingvogn
Campingvogn

For å se hele annonsen, klikk her:

Tenker du litt alternativt så åpner det seg mange nye muligheter for russefeiring. Denne kan du jo henge bak på mammas Toyota Yaris, eller pappas BMW. Eller kanskje du har en russebil allerede som har blitt for liten? Da kan du jo utvide festlokalet ytterligere noen kvadratmeter ved å henge denne på slep.

Her er det jo også kokemuligheter når man blir litt "fysen" og ikke minst - toalett når trykket i blæra – eller tarmen - blir for stort.

Norsk flagg over hele siden og rosemaling får jo nasjonalromantikken til å blomstre. Det er jo nesten så både Wergeland og Eidsvoll-mennene blekner mot dette smykket av en Hobby-russe-campingvogn.

Vi i Broom kan ikke skjønne annet enn at denne må være lettsolgt!

Les om verdens minste bobil, her:1986 Volvo 5800. Kr 250 000,-

Volvo-buss
Volvo-buss

For å se hele annonsen, klikk her:

Dette ser nesten mer ut som en rullende lottoreklame enn en russebuss, men det skal visst nok være det sistnevnte... Og kanskje bør man ha hett hellet med seg med hvordan kulene rullet på Hamar siste uke også, for prisen er friske 250 000 kroner for denne Volvo-bussen fra 1986.

Men på den annen side – du har plass til 29 medruss i denne, så med et slik spleiselag, blir det jo ikke så mye på hver allikevel. Og bussen ser jo griselekker ut.

Foruten en stor og fin bar i midten, er bussen utstyrt med små trivelige ittegrupper. Høres ikke gærent ut det? Den har rigg på taket, sikkert med plass til et seriøst stereoanlegg, aggregat og det som ellers hører med.

Så har du bestemt deg for å ta`n helt ut under årets russefeiring så er nok dette den kuleste bussen som er til salgs akkurat nå!

Lyst på liten bil? Les test av Mini Cooper S her: