I 2003 velsignet biskop Georg Müller jorden i forbindelse med grunnsteinnedleggelsen for et nytt Tautra Mariakloster på øya Tautra utenfor Frosta. (Foto: Scanpix)
I 2003 velsignet biskop Georg Müller jorden i forbindelse med grunnsteinnedleggelsen for et nytt Tautra Mariakloster på øya Tautra utenfor Frosta. (Foto: Scanpix)

Henlegger saken mot Müller

Politiet mener overgrepssaken som den tidligere katolske biskopen i Trondheim Georg Müller selv har erkjent, er foreldet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver adressa.no.

– Vi har oversendt saken til statsadvokaten for endelig avgjørelse. Det ligger ikke noe mystisk bak det, dette er noe vi er forpliktet til å gjøre i medhold av påtaleinstruksen vår i enkelte saker, sier politiadvokat Heidi Melø til avisen.

– Min innstilling er at den henlegges på grunn av foreldelse, sier Melø.

Les også: Biskopen: – Bare overgrep mot én gutt

– Kan ta et annet standpunkt

I forrige uke ble det kjent at Müller innrømmet overgrep mot en ti år gammel altergutt og at dette var grunnen til at han trakk seg som biskop i Trondheim.

– Saken ble sendt over til statsadvokaten på grunn av stor offentlig interesse. Han står fritt til å ta et annet standpunkt enn det vi har gjort, forteller politiinspektør Harald Moholt til tv2nyhetene.no.

Foreldet i 95-96

– Vi har gjennomført en del avhør i saken. Ut ifra det har vi konkludert med at saken er foreldet, forklarer Moholt.

Les også: – Var under 16 år da Müller forgrep seg på ham

Han forteller at fengselsstraffen etter loven for et slikt overgrep var på inntil tre år i 90-91 da overgrepene ble gjort.

– Foreldelsestida på slike saker var den gang fem år, og saken var dermed foreldet i 95-96. Da skal vi etter prinsipp henlegge saken, forklarer han.