Lulas kandidat likt med opposisjonen

Dilma Rousseff, som er presidentkandidaten til det brasilianske arbeiderpartiet, har tatt igjen opposisjonens kandidat på den siste meningsmålingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge målingen til Sensus har Rousseff støtte fra 32,4 prosent av velgerne, mens kandidaten til det største opposisjonspartiet, José Serra, har 32,7 prosent.

Rousseff, som er karrierebyråkrat, gikk av fra sin stilling som Lulas stabssjef i februar da hun ble utpekt til arbeiderpartiets kandidat til å overta etter Lula da Silva som ikke kan gjenvelges til en tredje periode som president.

Rousseff, som var Lulas favoritt til kandidaturet, har økt jevnt og trutt på meningsmålingene i de siste seks månedene ved å opptre sammen med den enormt populære Lula på hans mange reiser rundt i landet.

Begge to har tjent på den rivende utviklingen i brasiliansk økonomi etter den globale finanskrisen. Millioner av nye arbeidsplasser er skapt, og Brasils økonomi ventes å vokse med over 5 prosent i år.

- Lula er i ferd med å overføre sin popularitet til Rousseff. Folk blir stadig mer klar over at hun er hans kandidat, sier Ricardo Guedes, direktør i Sensus. (©NTB)