Steinar Ege (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Steinar Ege (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Ege usikker på landslaget

Men landslagssjefen tror han blir med til OL i 2012.

Steinar Ege er usikker på om han fortsetter på håndballandslaget etter VM-kvalifiseringen i juni.

Landslagskapteinen har nettopp blitt 38 år og har vært plaget av mange skader. I tillegg har han brukt mye tid og krefter etter at klubben hans FC København gikk i oppløsning.

- Må tenke på kroppen
Han har fått ny jobb til han blir 40 i AG København, som kjøpte opp FCK, og som satser stort.

Dermed er han klubbspiller i alle fall i to år til, men landslaget er satt på vent:

- Det var tungt å svelge at FCK la ned håndballen. Det blir spennende i AG, men de siste månedene har jeg hatt nok med å ta avgjørelsen om klubbspill. Og har ikke hatt lyst til å ta andre viktige avgjørelser oppi det. I tillegg må jeg tenke på kroppen, sier Steinar Ege til TV 2 Sporten.

- Nå har jeg sagt ja til to år i AG København så får vi se hvordan det blir med landslaget. Jeg har sagt til Robert Hedin at jeg spiller ut VM-kvalifiseringen i juni, så får vi ta en avgjørelse etter det, legger han til.

- Går det mot kun klubbspill og at du dropper landslaget?

- Jeg har ikke bestemt meg ennå, sier Ege.

- Er avhengige av Ege
Landslagssjef Robert Hedin vil jobbe frem et opplegg, slik at en skadeplaget og godt voksen landslagsmålvakt kan holde på litt til.

- Vi finner en løsning som passer han. Vi er veldig avhengige av Steinar Ege. Han er en av de beste keeperne. Vi har bra keepere bak han også, men det tar tid før de er på hans nivå, sier landslagssjefen.

- Men jeg er ganske sikker på at han kommer til å holde på til OL i London. Jeg tror han vil ha med seg det, sier Hedin.

- Du er ikke redd for at han skal gi seg?

- Nei, ikke det minste, smiler Hedin.