ETTER BEHOV: Fremskrittspartiet vil at foreldre bare skal få trygd for to barn, og at barnetrygden skal fjernes fra familier som tjener mer enn én million. (Illustrasjonsfoto). (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)
ETTER BEHOV: Fremskrittspartiet vil at foreldre bare skal få trygd for to barn, og at barnetrygden skal fjernes fra familier som tjener mer enn én million. (Illustrasjonsfoto). (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)

– Barnetrygden må tas fra de rike og bare gjelde to barn

Barnetrygden er moden for reform, mener Fremskrittspartiet. De vil at foreldre bare skal få trygd for to barn og at barnetrygden skal fjernes fra de fra familier som tjener mer enn en million.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir det debatt om hos programleder Rune Kjos i Tabloid på Nyhetskanalen tirsdag.   

Det er Oslo fremskrittspartis leder, stortingsmann Christian Tybring-Gjedde, som kaster inn denne brannfakkelen foran Fremskrittspartiets landsmøte neste helg.

Vil ha behovsordning

Tybring-Gjedde mener at barnetrygden må behovsprøves og ikke være til alle som i dag. Han mener at grensen må ligge på foreldre som har en samlet inntekt på mer enn en million kroner. Han mener også at barnetrygden skal gjelde bare for to barn pr. kvinne.

– Ved en gjennomføring av reformen skal barnetrygden økes med ti prosent, mener stortingsrepresentant Tybring-Gjedde.

I dag gis det barnetrygd for alle barn under 18 år som er bosatt i Norge. Den skattefrie stønaden er på 11.640 kroner i året pr. barn.

Barnetrygden koster i dag staten rundt 15 milliarder kroner i år. Barnetrygden ble innført i Norge i 1946 og gjaldt da ikke for første barn.

Inn i familiens forbruk

På regjeringssiden er det i dag ingen ønske om noen barnetrygdreform.

I Tabloidstudio hos programleder Rune Kjos kommer tirsdag kveld stortingsrepresentantene Christian Tybring-Gjedde og Karin Andersen fra SV.

Hun har igjen tro på Fremskrittspartiets forslag eller ønsker å beholde barnetrygden, slik den er i dag. Det blir det debatt om.

Undersøkelser viser at to tredjedeler av barnetrygden går inn i familienes løpende forbruk.

SE TABLOID PÅ NYHETSKANALEN KL. 18.55 og KL. 20.30