PENSJONIST MISHANDLET TIL DØDE: En mann kneler ned på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret i Landskrona der en 78 år gammel kvinne ble mishandlet til døde. (Foto: Stig Åke Jönsson)
PENSJONIST MISHANDLET TIL DØDE: En mann kneler ned på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret i Landskrona der en 78 år gammel kvinne ble mishandlet til døde. (Foto: Stig Åke Jönsson)

– Dødelig parkeringskrangel var en ulykke

23-åringen innrømmer å ha vært på parkeringsplassen da 78-åring ble mishandlet til døde, men hevder det var en ulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

23-åringen som er mistenkt for å ha forvoldt dødsfallet til den 78 år gamle pensjonisten Inger erkjenner ifølge flere svenske medier at han befant seg på parkeringsplassen der voldsepisoden som rystet hele Sverige utspilte seg.

– Han innrømmer innblanding, men sier at hendelsen var en ulykke, sier 23-åringens advokat Leif Silbersky til expressen.se.

Hevder han er forhåndsdømt

Den profilerte advokaten tok fredag over som forsvarer for 23-åringen, og sier til aftonbladet.se at han traff sin klient søndag morgen for samtaler med ham.

Silbersky stiller seg kritisk til proporsjonene mishandlingssaken har fått, og hevder at hans klient er forhåndsdømt gjennom den massive omtalen saken har fått i mediene og på Internett.

– Dette er en fryktelig ulykkeshendelse for alle de involverte, også min klient. Han har ikke en kriminell bakgrunn, men blir likevel hengt ut på nettet, sier han til aftonbladet.se.

Utpekt av vitner

Den 23 år gamle innvandreren ble pågrepet langfredag og sitter varetektsfengslet i Landskrona i Sverige, mistenkt for å ha mishandlet den 78 år gamle kvinnen til døde.

Vitner skal ha utpekt den 23 år gamle innvandreren som den skyldige. Mannen kjørte vekk fra stedet etter å ha mishandlet kvinnen og hennes mann.

Krangelen oppsto da den 78 år gamle kvinnen og hennes mann kom kjørende inn på parkeringsplassen utenfor et varehus i Landskrona.

En liten rød bil sto i veien, og ekteparet tutet for å få sjåføren til å flytte seg. Sjåføren angrep først mannen, og den 78 år gamle kvinnen gikk imellom. Hun fikk et knyttneveslag i ansiktet og falt baklengs i asfalten.