brann fans (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
brann fans (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

- Brann må gjøre radikale endringer

Dårlig ledelse får skylden for nedturen etter gullet i 2007.

SE SPORTSTABLOID PÅ TV 2 SPORT KL. 17.30 OG TV 2 ZEBRA KL. 21.30

Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): 13 baklengs og 14. plass på tabellen er fasiten for Brann etter sesongens fem første serierunder.

LES OGSÅ: Gir Nilsen full tillit ut sesongen
LES OGSÅ: Brann-Nilsen: - Jeg har ansvaret
LES OGSÅ: - Et opprør er underveis

Nå har klubben fått både sponsorer og supportere i mot seg.

- Etter en gull så blir klubben attraktiv. Da er det et lederansvar når klubben ender på åttendeplass etter en gullsesong.

Frode Hellebø, leder i Bataljonen, mener klubben må gjøre noe radikalt for snu den negative trenden.

- Det må skje radikale ting. Etter gullet i 2007 utnyttet ikke ledelsen muligheten. De fikk en åttendeplass året etter, og de grepene ledelsen gjorde var å fjerne en hjelpetrener. På sikt så må det andre folk inn i styret. Kun radikale løsninger må til for å dempe misnøyen blant fansen, sier Hellebø i tirsdagens Sportstabloid på TV 2 SPORT og TV 2 Zebra.

- Dårlige spillerkjøp
Fotballekspert Lars Bohinen er enig.

- Etter en gull så blir klubben attraktiv. Da er det et lederansvar når klubben ender på åttendeplass etter en gullsesong, sier TV 2-eksperten.

Han mener Brann også har bommet på mange av spillerkjøpene de siste tre årene.

- Jeg synes mange av spillerkjøpene etter gullet ikke var fornuftige. Heller ikke ungdomsarbeidet har vært bra nok, sier Bohinen.

Lars
  Bohinen
Lars Bohinen

SE HELE DEBATTEN OM BRANN I SPORTSTABLOID PÅ TV 2 SPORT KL. 17.30 OG TV 2 ZEBRA KL. 21.30

Ledelsen får skylden
Styreleder i Brann Hans Brandtun og resten av ledelsen har fått mye av skylden for klubbens nedtur.

Etter nederlaget mot Start krevde fansen styrets avgang.

- Det er skuffende at de synes det. Vi jobber knallhardt for å komme tilbake, og har en plan videre. Vi er sikker på at vi skal snu dette. Nå har vi hatt en lang prosess med budsjett for 2010 og 2011. Det med økonomi er utrolig viktig for oss. Vi måtte kutte 20 prosent på 2010-budsjettet, men i 2011 skal vi være i pluss. Nå kommer det et spillervindu til sommeren og foran inngangen til 2011. Da skal vi være aktive, sier Brandtun, og legger til:

- Mange spillerkontrakter går ut etter 2011, og da må vi være kreative. I tillegg skal vi bli flinkere til å utvikle lokale talenter fra Bergen og omegn.

- Må trene mer
Mobilgiganten Chess er Branns tredje største sponsor. Administrerende direktør i Chess, Rolf Barmen, mener spillerne må trene mer.

- Jeg mener at spillerne må trene mye mer. De må bli toppidrettsutøvere!

- Vi har nylig resignert avtalen med Brann ett år før den opprinnelig gikk ut. Det er et signal om vi har stor interesse for Brann. Vi er imidlertid mest opptatt av hvordan Brann jobber videre for å bli et best mulig fotballag. Når det blant annet gjelder treningsmengdene mener jeg at spillerne må trene mye mer. De må bli toppidrettsutøvere, det er de ikke per dags dato i dag, sier han.

- Tror du på sponsorflukt fra Brann om ting ikke endrer seg?

- Nei, jeg tror sponsorene også samler seg i dårlige tider. Men vi mener at ledelsen må lytte til sponsorene og fansen, og de profesjonelle kravene vi stiller til dem, sier Chess-direktøren.

SE HELE DEBATTEN I SPORTSTABLOID PÅ TV 2 SPORT KL. 17.30 OG TV 2 ZEBRA KL. 21.30

sportstabloid_sumo
sportstabloid_sumo