Sporløs
Sporløs

Fant ukjent bror da kameraene var skrudd av

Solvår og Ingrid fra «Sporløs» visste ikke om farens tredje barn.

For å hjelpe mamma Solvår meldte Siw-Hege seg på «Sporløs». Alt de visste var at ett eller annet sted der ute finnes det en søster og tante.

- Vi har visst det helt siden 1980 da bestefar gikk bort. Vi har vært oppsatt på å finne henne alle sammen, forteller Siw-Hege til tv2underholdning.no.

- Pappa var en av dem som pushet mest på det, men han gikk bort for litt over et år siden. Da ble det ekstra stille for mamma og det var derfor jeg bestemte meg for å søke, legger hun til.

- Uvirkelig

Sammen med Øyvind Fjeldheim og resten av «Sporløs»-redaksjonen satt de igang letingen. En jakt som ble sterk for Solvår.

- Underveis tror jeg det hele var litt uvirkelig for henne, vi hadde jo aldri hatt noe å gå etter før. Og mamma var veldig spent da vi endelig skulle få møte henne, forteller Siw-Hege.

- Jeg var nesten litt redd for å gå inn, der satt det en helt fremmed dame som var tanten min. Men alt gikk veldig lett, hun var kjempekoselig og det var lett å snakke med henne.

Skriver lange brev

Familien har fortsatt kontakt med Ingrid.

- Ja, hun og mamma har god kontakt. De skriver lange brev og snakker mye sammen på telefonen. Og nå skal vi ta med brødrene mine og reise for å besøke henne igjen.

Fikk overraskelse av produksjonen

I denne runden av «Sporløs» var det forøvig ikke over over da kameraene ble skrudd av i Bærum.

- Produksjonen fortalte oss at det ventet en overraskelse på oss mot slutten. Så fikk vi beskjed om at mamma og Ingrid også har en bror som de ikke visste om, forteller Siw-Hege og legger til:

- De fikk sjokk begge to! Det var nemlig da Øyvind og resten av teamet lette i arkivene i Hamar at det dukket opp et navn til. Da «Sporløs»-redaksjonen tok kontakt med ham viste deg seg at han var veldig interessert i kontakt, men at han ikke ville på TV.

- Mamma fikk navnet hans og ringte. Han bor mye nærmere, så vi har vært og spist middag med ham og har masse kontakt, forteller Siw-Hege.

Med en ny onkel og en ny tante er Siw-Hege storfornøyd..

- Jeg synes dette har vært en veldig god opplevelse. Det var spennende å være med og jeg er glad for at jeg søkte, smiler hun.

Se hvordan det har gått med de andre «Sporløs»-deltakerne her.