Opera-opptur på rød børsdag

Softwareselskapet Opera sto for ett av lyspunktene på en dag da pilene på Oslo Børs stort sett pekte nedover. Hovedindeksen falt 1,47 prosent til 382,49 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opera steg derimot 3,63 prosent på nyheten om at deres nettleser Opera Mini er tatt inn i Apples App Store og dermed blir tilgjengelig for millioner av iPhone-brukere verden over.

Svake tall fra den amerikanske aluminiumsgiganten Alcoa bidro sammen med en fallende oljepris til en generell nedgang på Oslo Børs tirsdag. Statoil falt 1,6 prosent, mens Norsk Hydros kurs ble svekket med 1 prosent. Det samme ble Telenor

Fredriksen-rederiet Frontline mistet drøyt 4,2 prosent av aksjeverdien, og oljeletingsselskapet PGS var ned 2,7 prosent da børsen stengte. Også børslokomotiver som DnB NOR (-0,9 prosent) og Yara (-3,2 prosent) så røde tall da handelen var over for dagen.

Solenergiselskapet REC startet dagen med en liten oppgang, men endte til slutt på -0,15 prosent. Ett av de få lyspunktene – og ett selskap som tjener på blant annet fallende oljekurs – var Norwegian, som kunne notere en oppgang på 0,65 prosent. Også konkurrenten SAS (+0,9 prosent) steg mandag.

Prisen på nordsjøolje åpnet ned og sank ytterligere gjennom dagen, og ved stengetid på Oslo Børs gikk ett fat for 83,99 dollar. Amerikansk lettolje hadde en brattere nedgang og ble til slutt solgt for 82,98 dollar fatet. (©NTB)