BMW logo
BMW logo

BMW holder ledelsen

Går mot tidenes beste salgsår – Audi og Mercedes hakk i hæl.

Få bilmerker konkurrerer så intenst som BMW, Audi og Mercedes. De "tre store" i Tyskland følger hverandre med argusøyne og kniver tett om å produsere flest biler.

Det ligger utrolig mye prestisje i å kunne kalle seg størst – derfor er nok stemningen ekstra høy hos BMW om dagen.

5-serien og X3

Nylig la de fram salgstallene for juli, tall som er de beste BMW noen gang har hatt denne måneden.

Totalt sett endte salget på 108.721 enheter, det er pluss 7,1 prosent. Så langt i år har BMW solgt til sammen 798.590 biler. Det er særlig 5-serien og X3 som står for økningen, og USA er det sterkeste markedet.

BMW-SUV til hyggelig pris? Les mer om X1 her

Audi skal forbi

Dermed holder de Audi på armlengdes avstand, selv om også Audi hadde en knallsterk julimåned. De kunne notere seg for en økning på så mye som 16 prosent denne måneden, resultatet endte på 106.000 biler. Så langt i år: 758.950.

Audi legger ikke skjul på at målet er å gå forbi BMW, planen er å klare det innen 2015.

Mercedes sliter med å henge med på dette. Julitallet, inkludert Smart, ligger på 108.912 biler. Mercedes isolert sett har solgt 710.922 biler så langt i år.

SUV-suksessen: Les testen av Q5 her

Mercedes taper i Norge

Her hjemme har Audi lykkes med å legge BMW bak seg. På de første syv månedene solgte Audi til sammen 4.414 personbiler, mot BMWs 3.782. BMW har imidlertid en langt større økning så langt i år, pluss 26,6 prosent mot Audis 9,9 prosent.

Og Mercedes? De er ganske så hektet av på det norske markedet. Nummer 13 på registreringsstatistikken og et totalsalg på 2.647 personbiler til nå i år. En økning på 6,8 prosent er også svakere enn totalmarkedet som øker med 9 prosent.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Er dette verdens beste bil?