POLITIJAKT: Store politistyrker ble satt inn i jakten på kidnapperen, både på norsk og svensk side. (Foto: Kurt Torger Pedersen)
POLITIJAKT: Store politistyrker ble satt inn i jakten på kidnapperen, både på norsk og svensk side. (Foto: Kurt Torger Pedersen)

Frykter kvinne kan være kidnappet i Halden

Kvinnen utløste sin mobile voldsalarm da en mann trengte seg inn i huset med øks.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i 15-tiden mandag at kvinnen i 40-årene skal ha blitt kidnappet fra sitt eget hjem i Kornsjø i Halden. Kvinnen utløste sin mobile voldsalarm da en mann trengte seg inn i huset.

Hun har blitt utstyrt med voldsalarm på grunn av tidligere trusler fra samme mann.

TV 2 har vært i kontakt med den kidnappede kvinnens sønn som også bor i Kornsjø. Han forteller at det ikke er første gangen dette skjer.

Slo seg inn med øks

Ifølge politiet slo mannen seg inn døren med øks.

– Vi tror at mannen slo seg inn til kvinnen ved å bruke øks. Politipatruljene på stedet er derfor bevæpnet med pistol, opplyser operasjonsleder ved Østfold politidistrikt, Martin Nygårdsmoen.

Jakter på rød Land Rover

Kvinnen ble deretter tatt med i mannen bil mot sin vilje, før han kjørte fra stedet i en rød Land Rover. Voldsalarmen ligger igjen i kvinnens hjem.

En storstilt politiaksjon er satt i gang og politiet har også fått bistand fra et svensk politihelikopter. Svenske politipatruljer leter også etter bilen på svensk side.

Det skal ha vært vitner til hendelsen som også varslet politiet.

– Vi har ingen opplysninger som tilsier at mistenkte utgjør noen fare for publikum, men en eventuell pågripelse må overlates politiet, sier operasjonslederen i en pressemelding.

Kornsjø ligger på grensen til Sverige, sør for Halden og øst for Svinesund.

Politiet ber publikum ta kontakt om eventuelle tips på telefon 02800 eller 112

tv2nyhetene.no kommer tilbake med mer.