ER I JALALABAD: President Kurmanbek Bakiyev sier til Reuters at han aldri vil gå av og at Kirgisistan vil drukne i blod dersom en forsøker å få ham likvidert.  (Foto: BAKIYEV REUTERS/Denis Sinyakov )
ER I JALALABAD: President Kurmanbek Bakiyev sier til Reuters at han aldri vil gå av og at Kirgisistan vil drukne i blod dersom en forsøker å få ham likvidert. (Foto: BAKIYEV REUTERS/Denis Sinyakov )

Varsler «operasjon» mot avsatt president

– Men Kurmanbek Bakijev gjemmer seg bak menneskelige skjold, sier en talsmann for styresmaktene i Kirgisistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kurmanbek Bakijev ble tvunget til å forlate hovedstaden Bisjkek i forrige uke etter at opposisjonen stormet presidentpalasset og inntok regjeringskontorene. Bakijev selv flyktet til sin hjemprovins sør i landet.

– Vi forbereder en spesialoperasjon mot Bakijev, sier Almaz Atambajev, første nestleder i den midlertidige regjeringen som nå styrer Kirgisistan.

Les også: – Forhandlinger i Kirgisistan

– Men han gjemmer seg bak menneskelige skjold. Vi håper vi kan gjennomføre dette uten at sivile liv går tapt, sa han mandag.

Bakijev selv advarer mot at ethvert forsøk på å pågripe ham eller drepe ham vil føre til blodbad.

Les også: Otunbajeva ber om ro i Kirgisistan

– La dem prøve å ta meg, la dem prøve å drepe meg. Det vil føre til et så stort blodbad at ingen vil kunne rettferdiggjøre det, sa han til journalister etter å ha talt til tusenvis av tilhengere i byen Teyjit sør i landet. (©NTB)