Tiltalt etter førerprøvejuks

46-åring fra Somalia skal ha sendt 27-åring til Stord for å ta teoriprøven i sitt navn.

46-åringen, som er bosatt på Østlandet, er nå tiltalt for falsk forklaring og må møte i Sunnhordland tingrett 21. april, skriver Bergens Tidende.

– De var ikke akkurat eneggede tvillinger, sier Kjell Dagfinn Mongstad ved Stord trafikkstasjon til avisen.

Ringte politiet

Det var i august i 2008 at ID-svindelen ble avslørt. Alle som skal ta teoriprøve, må legitimere seg med bankkort, pass eller postens identitetskort.

Ifølge Mongstad hadde 46-åringen, som opprinnelig er fra Somalia, tidligere vært innom Stord trafikkstasjon og tatt passfoto. Da hans 19 år yngre stedfortreder kom for å ta teoriprøven i hans navn, luktet betjeningen lunta og kontaktet politiet.

Tatt tidligere

Til politiet forklarte 46-åringen at han hadde mistet lommeboken og at saken var ukjent for ham. Politiet vet imidlertid at 46-åringen skal ha prøvd å ta teoriprøven på flere trafikkstasjoner uten å lykkes.

Det er heller ikke første gang 27-åringen har tatt på seg jobben som stedfortreder for en av sine landsmenn. I mai 2008 møtte han opp på en trafikkstasjon på Østlandet for å ta teoriprøven for førerkort klasse B i sin onkels navn. 27-åringen erkjente forholdet og fikk 18 dagers fengsel. (©NTB)