Thor Hushovd og Fabian Cancellara under Paris Roubaix 2010. (Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP)
Thor Hushovd og Fabian Cancellara under Paris Roubaix 2010. (Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP)

Hushovd får Boonen-kritikk etter Paris-Roubaix

- De brydde seg bare om å kjempe om andreplassen, sier Boonen.

Tom Boonen kunne blitt historisk med seier i Paris-Roubaix. Belgieren har vunnet rittet tre ganger før og ville tangert Roger de Vlaemincks rekord om han hadde gått til topps i år.

- Forsøkte å angripe
I stedet stod Fabian Cancellara igjen som triumfator, som han gjorde i Flandern rundt forrige helg, og etter rittet var det mange følelser som skulle ut for den belgiske mesteren.

- Jeg hadde akkurat forsøkt noen angrep på egenhånd og satt bakerst i gruppen i et forsøk på å få i meg litt næring og samtidig holde et øye med de bak oss, sier Boonen til nyhetsbyrået AFP.

Det var da Cancellara plutselig stakk, med i overkant av 50 km igjen av rittet.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Men dersom Cancellara angriper og jeg ikke er i stand til å følge så er det greit nok, erkjenner rytteren som er i ferd med å få kallenavnet «den evige toer» etter å ha møtt sin overmann i sveitsiske Cancellara i brosteinsklassikerne E3 Prijs Vlaanderen, Flandern rundt og Paris-Roubaix denne sesongen.

Thor Hushovd (Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS)
Thor Hushovd (Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS)

Sint Boonen
Boonen syklet i en gruppe med Thor Hushovd, Juan Antonio Flecha og Filippo Pozatto da Cancellara satte på turboen og seilte ifra – og fikk Hushovd & co. til å se ut som saltstøtter på sykkelsetene i kjølvannet.

- Jeg er sint på de andre gutta. Ikke på noe tidspunkt forsøkte noen av dem å kjøre, og noen av dem, inkludert Flecha, hadde allerede belaget seg på å kjempe om andreplassen, raser Boonen etter at han ikke greide å kopiere de to siste årenes suksess.

- Burde vært mulig å organisere
Quick Steps sjef Patrick Lefevere insisterer på at en felles innsats av de fire kunne sørget for å hente inn Cancellara.

- Selv med en fantastisk Fabian Cancellara burde det vært mulig å organisere en opphenting med tanke på kvaliteten i den gruppa, sier Lefevere.

Men sykkelbossen får ikke støtte av Hushovd.

- Jeg mener at da Cancellara gikk så forsto alle ganske raskt at vi ikke kom til å innhente ham, sier Hushovd.

Thor Hushovd (Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP)
Thor Hushovd (Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP)