Olav Tuelo Johannesen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Olav Tuelo Johannesen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Myhre mener Tuelo Johannesen er et mysterium

Thomas Myhre sliter med bli klok på lagkamerat og matchvinner mot Hønefoss, Olav Tuelo Johannesen.

Hønefoss - Kongsvinger: 1-2

Vi fulgte kampen minutt for minutt i livesenteret.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

AKA Arena / Bergen (TV 2 Sporten):
Hønefoss hadde Kongsvinger i kne ledet 1-0 midtveis i andre omgang.

Da tok Olav Tuelo Johannesen ansvar. Høyrevingen som hadde vært usynlig i store deler av kampen gjorde alt selv og satte inn 1-1 etter 66 minutter.

Olav Tuelo Johannesen, Steve Clark (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Olav Tuelo Johannesen, Steve Clark (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

- Ekstra viktig å vinne mot Hønefoss
Fire minutter senere satte han et frispark i stolpen. Adem Güven løp inn returen. Det var nok til å sikre Kongsvingers første poeng i Tippeligaen denne sesongen.

- Det var veldig deilig, spesielt ettersom vi hadde ligget under 0-1 og så kom vi tilbake, sier Tuelo Johannesen til TV 2 Sporten etter kampen.

Han mener seieren over bunnrivalen Hønefoss er ekstra viktig.

- Alle trepoengere er viktig, men spesielt mot Hønefoss. Det ser vel ut som at vi kommer til å kjempe i bunnen, sier han.

Se intervju med Tuelo Johannesen i videosenteret TV 2 PLAY.

Tuelo gir Myhre hodebry
Kongsvingers rutinerte målvakt Thomas Myhre var lykkelig, men også noe forundret etter kampen.

Mest forundret var han over nettopp Olav Tuelo Johannesen - en spillertype som har irritert og fascinert han helt siden han kom til Kongsvinger i vinter.

- Olav Tuelo Johannesen. Du blir aldri klok på en sånn spiller. Han får mer kjeft enn alle spillerne til sammen. Så går han frem og putter. Du vet aldri når du får dem. Han flyr og dilter ute på siden der og så ser du hva som bor i han. Hadde han gjort det litt oftere så hadde han vært på landslaget.

- Er det litt sånn du beskriver John Carew?

- Ja eller Daniel Braaten kanskje. De har et eller annet ved seg. John er mye mer stabil enn de to andre. Med Olav er det sånn at jeg blir hes av å skrike på han. Det virker nesten som at han er uinteressert, men han er jo egentlig ikke det. Han er en veldig flott gutt, men når du trigger hodet på han så er han fantastisk god og kan være en matchvinner, sier Myhre.

Ofte dårligst på trening
- Hvordan klarer du å trigge han da, hvordan skal du klare å få han til å prestere som han gjorde i slutten av andre omgang?

- Nei. Jeg har ikke funnet helt den rette knappen ennå. Han får klar beskjed når han ikke gjør jobben sin på trening. Jeg har jo foreslått at vi skal kåre den dårligste spilleren på hver trening og at spilleren skal få en gul, skikkelig glorete treningsvest. Den har Olav aspirert til flere ganger, men jeg følte at han var helt outstanding i januar og februar. Vi får prøve å få han opp på det nivået, sier Myhre.

Se Tuelo Johannesens 1-1-scoring i videovinduet under:

417775