hockey2 (Foto: TV 2/)
hockey2 (Foto: TV 2/)

Her får Vålerenga en gavepakke av Oilers

Avgjorde den tredje finalekampen allerede i andre periode.

Vålerenga - Stavanger 5-0

Vålerenga har initiativet etter seier i den tredje finalekampen mot Stavanger Oilers i Jordal Amfi søndag.

- Vi gjør en veldig bra match fra start til mål. Vi slipper ikke inn Stavanger i kampen en eneste gang, sier en fornøyd VIF-trener Espen Knutsen til TV 2 Sporten.

Unggutta markerte seg
Lagene var jevngode i den første perioden, men en scoring av Aleksander Nervik sørget for VIF-ledelse til pause.

I andre periode begynte hjemmelaget å etablere et overtak og doblet ledelsen ved talentfulle Jonas Oppøyen etter sju minutter.

Stavanger slet med å henge med i svingene og fikk et nytt slag i trynet bare to minutter senere, da de rotet det til i egen sone og ga VIF muligheten til å score med tre mann alene med keeper.

Shay Stephenson fikk pucken servert på sølvfat foran målet og avgjorde i realiteten kampen med 31 minutter igjen å spille. Se målet over!

Utklassing
I 3. periode fikk Stavanger det definitive nådestøtet nærmest umiddelbart. Lars Erik Lund smalt til med et direkte slagskudd fra blueline og pucken suste forbi Antti Ore i Oilers-buret.

Men moroa for hjemmefansen tok ikke slutt der. Tre minutter senere var Mats Roselli Olsen først på en løs puck foran gjestenes mål og økte enkelt til 5-0.

Dermed ble resten av kampen en ren parademarsj for hjemmelaget, som har satt press på Stavanger foran det fjerde oppgjøret tirsdag.

- Vi er ikke ordentlig til stede. Skal du spille finale på Jordal Amfi må du ha med deg huet, sier trener i Stavanger Oilers, Petter Thoresen.