Evander Holyfield (Foto: STEVE MARCUS/REUTERS)
Evander Holyfield (Foto: STEVE MARCUS/REUTERS)

Holyfield vant veterankampen

Evander Holyfield (47) gikk seirende ut av veteranoppgjøret med sørafrikanske François Botha (41).

Det var Evander Holyfields første seier på over et år. Kampen om WBF-tittelbeltet i tungvekt ble stoppet av dommeren i den åttende runden lørdag. Botha hadde da klart å komme seg på beina i tide etter å ha blitt sendt i kanvasen, men dommeren brøt kampen.

Botha ledet da dommeren avbrøt kampen
Slaget som sendte 41-åringen ut av oppgjøret var et knallhardt høyreslag mot haken. Botha var foran på poeng på to dommerkort da kampen ble avbrutt.

Flesteparten av de rundt 2200 frammøtte i Las Vegas viste sin støtte til Holyfield, som midlertidig mistet balansen og snublet inn i hjørnet etter et godt treff fra Botha i annen runde. Men derfra og ut tok Holyfield gradvis over kontrollen over oppgjøret.

Dårlig oppmøte i Las Vegas
Holyfield fikk dermed en opptur i den første kampen han bokset siden han tapte på poeng for russeren Nikolaj Valujev i desember 2008.

Det var opprinnelig meningen at Holyfield skulle møte Botha i Uganda i vinter, på en arena med 80.000 tilskuerplasser. De endte med å møtes på en arena med 9500 plasser i Las Vegas, men det var glissent på tribunene da veteranene kjempet om det lite anerkjente WBF-beltet. (©NTB)