Markus Henriksen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Markus Henriksen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
markus henriksen (Foto: TV 2/)
markus henriksen (Foto: TV 2/)
henriksengoal
henriksengoal
Rade Prica (Foto: TV 2/)
Rade Prica (Foto: TV 2/)
Markus Henriksen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Markus Henriksen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Péter Kovács (Foto: Teigen, Trond Reidar/Scanpix)
Péter Kovács (Foto: Teigen, Trond Reidar/Scanpix)

Markus (17) er RBKs nye diamant

Scoret to ganger da Rosenborg overvant Odd-komplekset i Skien.

Odd Grenland - Rosenborg 1-3

Vi fulgte kampen minutt for minutt i livesenteret

Skagerak Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Ordene haglet mellom Odd- og RBK-leiren før kampen, og alles øyne var rettet mot Odds kraftspiss Peter Kovacs og duellen med RBK-stopperne Kris Stadsgaard og Vadim Demidov.

- Jeg har aldri tapt mot Rosenborg på mine sju år her i Norge. Jeg håper jeg kan fortsette med det, sa Kovacs før kampen.

Stjal showet
Og selv om det var nettopp Kovacs som fikk æren av å åpne scoringsballet i Skien, var det en 17-åring ved navn Markus Henriksen som stjal hele showet denne søndagskvelden.

Henriksen, som bare spilte sin tredje kamp fra start på midtbanen til de regjerende mesterne, sørget først for utlikningen til 1-1, før han ni minutter før slutt ødela hjemmelagets håp om poeng med en fin dragning og et velplassert skudd fra kanten av 16-meteren.

Mikael Dorsin står med fire assist i Tippeligaen. Bare Odd Grenlands Bentley har like mange. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Mikael Dorsin står med fire assist i Tippeligaen. Bare Odd Grenlands Bentley har like mange. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Supertalentet, som fortsatt har 109 dager igjen til han fyller 18 år, fikk naturligvis forsiktig ros av sjefen etterpå.

- Det er deilig å få være med på sånt. Spesielt andre scoringen var klasse, sier en smilende Hamrén til TV 2 Sporten. Svensken var meget fornøyd med å ta tre poeng i det som trolig blir stående igjen som et av de vanskeligste borteoppgjørene for trønderne denne sesongen.

- Det var deilig å vinne her. Vi har hatt problemer med å vinne her i mange, mange år, så det føles veldig, veldig bra, sier Hamrén etter ny RBK-rekord med 18 bortekamper på rad uten tap.

Skulle ta ut Kovacs
En jordnær hovedperson fikk følge av pappa og assistenttrener Trond Henriksen i intervjusonen etter kampslutt.

- Det var helt fantastisk. Arbeidsoppgavene mine var å plukke ut Kovacs, å «ligge godt i ramma» og gå litt for overganger, sier Markus.

- Hva har pappa Trond Henriksen betydd for din utvikling?

- Han var jo trener for meg og har alltid vært en god støttespiller.

Pappa Henriksen svarer med skryt til sønnen, som har vært på banen i to påfølgende kamper etter sin første kamp start mot Vålerenga på Ullevaal for tre runder siden.

- Han har hatt en veldig god utvikling siden han kom til Rosenborg, og spesielt det siste året, sier Trond Henriksen.

- Er du også stolt pappa på sidelinjen?

- Når han scorer to mål, så må jeg si jeg er stolt, ja.

Tatt ut på landslaget
Men nå må RBK klare seg uten midtbanemotoren fremover. Henriksen skal reise med G19-landslaget og mister to Tippeliga-kamper.

- Det er bare å akseptere. Vi har en annen spiller som får muligheten da, sier Hamrén og sikter til veteranen Fredrik Winsnes.

Se intervju med far & sønn Henriksen:

417913

Se målene under:

81 minutter: 1-3. Markus Henriksen scorer sitt andre etter å ha dratt med seg ballen inn i 16-meteren ute til høyre. Avslutningen sitter klistret i nettveggen i motsatt hjørne. Se scoringen øverst!

54 minutter: 1-2. Utsøkt innlegg fra Mikael Dorsin og en eminent avslutning med hodet fra Rade Prica. Pricas andre scoring denne sesongen. Se scoringen:

417840

18 minutter: 1-1. Markus Henriksen scorer i sin tredje kamp fra start for Rosenborg! 17-åringen skyter fra over 20 meter og Arni Gautur Arason presterer å fomle ballen over streken. Se utlikningen:

417811

9 minutter: 1-0. Peter Kovacs viser frem spenst og styrke når han header over en utrusende Daniel Örlund og sørger for ledelse til hjemmelaget i Skien. Se scoringen:

417804