HER BLIR DET MÅL: Ilan (til venstre) scorer kampens eneste mål og sikrer tre livsviktige poeng for West Ham. (Foto: IAN KINGTON/AFP)
HER BLIR DET MÅL: Ilan (til venstre) scorer kampens eneste mål og sikrer tre livsviktige poeng for West Ham. (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Ilan sikret superviktig West Ham-seier

Mens Burnley slo Hull, og Pompey offisielt har rykket ned.

Under ett døgn før Portsmouth skal i aksjon i FA-cupsemifinalen, ble laget klart for nedrykk fra Premier League.

Portsmouth var ikke i aksjon selv lørdag, men har ikke lenger mulighet til å redde plassen i toppdivisjonen selv om laget har fem kamper igjen. Etter West Hams 1-0-seier over Sunderland, må «Pompey» ta den tunge veien ned til mesterskapsserien.

På Upton Park scoret den brasilianske spissen Araujo Ilan seiersmålet for West Ham, som sendte Portsmouth ned. Målet kom etter 51 minutters spill.

For Portsmouth har det vært en svært tung sesong med svake resultater og trøblete økonomi. Sørkystklubben ble fratatt ni poeng etter at den ble satt under administrasjon i mars.

Et enslig høydepunkt har vært at laget har nådd semifinalen i FA-cupen. Men det spørs om ikke nedrykket kommer til å være i tankene hos spillerne i søndagens cupoppgjør mot Tottenham på Wembley.

I bunnoppgjøret mellom Hull og Burnley, tok gjestene tre svært viktige poeng med 4-1-seier. Begge lag står nå med 27 poeng og er under nedrykksstreken, men Burnley (én kamp mer spilt) gikk forbi Hull på bedre målforskjell.

Hull tok ledelsen ved Kevin Kilbane, men scoringer av Martin Paterson, Graham Alexander (2) og Wade Elliott sikret Burnley-jubel.

West Ham jubler nok også over det. Gianfranco Zolas menn har nå fire poeng ned til nedrykksplassen.

(©NTB)