Thor Hushovd, Cervélo (Foto: PASCAL PAVANI/AFP)
Thor Hushovd, Cervélo (Foto: PASCAL PAVANI/AFP)

"Helvete i nord"

Kan Thor Hushovd tukte Tom Boonen i årets Paris-Roubaix, eller vil han velte på brosteinen i oppløpet som han gjorde i fjor?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er duket for den 108. utgaven av sykkelrittet Paris-Roubaix. Rittet kalles "helvetet i nord" og rytterne skal over 50 kilometer med brosteinspartier.

Kraftprøve

- Det ser ut som brosteinen bare er sluppet ned fra oven, sier Johan Kaggestad spøkefullt.

Enkelte år har man måtte droppe noen av brosteinsveiene fordi de har vært i så dårlig forfatning. Rittet er totalt 259 kilometer. Brosteinspartiene kommer tett i tett på de siste ti milene og er en enorm kraftprøve for rytterne.

Dramatisk avslutning

Thor Hushovd var med i en dramatisk finale i fjor med Tom Boonen, Filippo Pozzato, Leif Hoste, Johan van Summeren og Juan Antonio Flecha. 15 kilometer fra mål veltet Flecha og dro med seg Hoste. Pozzato og Van Summeren ble også hindret. Dermed så det ut til å stå mellom Thor Hushovd og tidligere dobbeltvinner Tom Boonen, men bare noen hundre meter senere veltet Thor Hushovd. Tom Boonen vant for tredje gang. Filippo Pozzato ble nummer to, mens Thor Hushovd kjempet seg inn til en sterk tredjeplass. Likevel var Thor Hushovd skuffet for han hadde aldri vært så nær en seier i Paris-Roubaix før.

Sterk norsk deltakelse

I 2010 har Thor Hushovd muligheten til å få sin revansje i Paris - Roubaix. Fire nordmenn deltar i årets ritt. På Cervélo-laget får Hushovd med seg Gabriel Rasch, mens Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen stiller på Team Sky.

NB: 13 kilometer av 3. etappe i sommerens Tour de France går over brosteinsveier som benyttes i Paris-Roubaix.

Se «Paris - Roubaix» TV 2 søndag 11. april kl. 13.30.