Fabian Cancellara (Foto: PETER DECONINCK/AFP)
Fabian Cancellara (Foto: PETER DECONINCK/AFP)

Cancellara: - Hushovd blir farlig

Sveitseren har mener Thor Hushovd er en av favorittene til å vinne Paris-Roubaix.

Se Paris - Roubaix direkte på TV 2 eller på tv2sumo.no søndag fra kl. 13.30.

Den sveitsiske sykkelrytteren Fabian Cancellara viste at han er i superform da han stakk fra alle og vant Flandern Rundt forrige helg.

Team Saxo Bank-rytteren er blant storfavorittene til å gå til topps i den prestisjefylte endagsklassikeren Paris-Roubaix søndag.

29-åringen, som vant rittet i 2006, har strategien klar for søndagen.

- Jeg skal holde hodet kaldt. Ta det steg for steg og så vil vi kjøre hardt mot slutten. Vi har ingenting å tape. Vi er hundre prosent fokusert og klare for oppgaven, sier Cancellara om seg selv og lagkameratene i Team Saxo Bank.

- Har erfaring nok til å takle presset
Etter maktdemonstrasjonen i Flandern stilles det store forventninger til den seiersvante sveitseren. Han sier imidlertid at han har lang erfaring med å takle forventningspresset.

- Jeg har press på meg selv fordi jeg ønsker å oppnå noe. På grunn av måten jeg vant på i Flandern er det ekstra press fra media, men sånn er sykkelsporten. Jeg har lært mye i løpet av min karrière og kan takle ulike situasjoner. Mine tidligere erfaringer er viktig fordi det gir meg balanse og gjør meg avslappet. Jeg vet når jeg skal skru fokuset mitt av og på. For eksempel skrur jeg bare av igjen når pressekonferansen er over. Jeg er som en vanlig person. Jeg forsøker å samle krefter, ha det gøy, være med lagkameratene mine og ikke tenke så mye på presset, sier han.

Se Paris - Roubaix direkte på TV 2 eller på tv2sumo.no søndag fra kl. 13.30.

Thor Hushovd blir med i toppen
Cancellara må finne seg i å dele favorittstempelet med belgieren Tom Boonen.

Quick Step-rytteren har vist at formen er meget god og holdt lenge følge med Cancellara i Flandern Rundt.

Boonen har mange gode minner fra Paris-Roubaix etter å ha vunnet rittet i 2009, 2008 og 2005.

Cancellara tror imidlertid at flere ryttere, deriblant Thor Hushovd, kan blande seg inn i kampen om seieren.

- Det er uken etter Flandern Rundt og rytterne blir ofte sterkere etter et så tøft ritt. Jeg tror en rytter som Juan Antonio Flecha (Team Sky) vil være der og kanskje til og med Leif Hoste (Silence-Lotto). Thor Hushovd (Cervélo) vil sikkert også være der. Stijn Devolder (Quick Step) er en som ingen snakker om, men han virker å bli sterkere og sterkere for hver uke og kan bli å regne med. Ikke glem Bernhard Eisel (Team Columbia) heller, sier Cancellara.