VÅKNET TIL SLUTT: En britisk flypassasjer våknet opp i flyhangaren i Vancouver i Canada 90 minutter etter landing, etter å ha sovnet på flyet. (Illustrasjonsfoto). (Foto: Wikimedia Commons)
VÅKNET TIL SLUTT: En britisk flypassasjer våknet opp i flyhangaren i Vancouver i Canada 90 minutter etter landing, etter å ha sovnet på flyet. (Illustrasjonsfoto). (Foto: Wikimedia Commons)

Flypassasjer våknet opp i flyhangar i Canada

Kabinpersonalet var for opptatt med å hjelpe ut rullestolbrukere til å sjekke om flyet var tomt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Idrettslærer Kris Lines fra Staffordshire University i England skulle holde foredrag under en internasjonal konferanse i Vancouver i Canada.

På sin 22-timers lange reise fra Birmingham til Calgary, valgte han å holde seg våken ved hjelp av cola for å ikke sovne på flyplassen og miste flyet videre til Vancouver.

I dyp, dyp søvn

Da han endelig satt på flyet på vei til Canada, falt han i dyp søvn, melder The Telegraph.

Søvnen var faktisk så dyp at han ikke engang våknet da flyet landet. Til slutt ble han vekket av en fyr i knallgult antrekk som var like overrasket som Lines var.

Mekanikeren fortalte at flyet hadde landet for en og en halv time siden, og at Kris Lines befant seg i flyhangaren.

– Jeg var på et tomt fly og jeg trodde at alle hadde gått av flyet for et par minutter siden. Da jeg i full fart grep tak i bagasjen min, sa fyren at jeg bare skulle ta det med ro, fordi alle hadde forlatt flyet for 90 minutter siden. Jeg skjønte ingenting før jeg gikk ut av flyet, og så at jeg befant meg i en hangar, sier den forbausede Lines.

Bagasjen ventet på båndet

Han er overrasket over at han kunne bli overlatt alene inne på et høysikkerhetsområde, siden det er så mange sikkerhetssjekker på flyplasser.

– Bagasjen min sto til og med og ventet på båndet. Hadde det vært i England og en koffert ble etterlatt i en bygning, ville den blitt sprengt, sier han.

Lines fikk senere vite at kabinpersonalet hadde vært for opptatt av å få noen rullestolbrukere trygt av flyet, til å sjekke om det faktisk var tomt.

– Moralen til historien er at du enten setter på alarm, eller har på deg noen selvlysende når du flyr, sier Lines spøkefullt.

Flyselskapet Air Canada beklager det som hendte, og har gitt idrettslæreren 20 prosent på hans neste flytur.