Kronprinsparet fikk pris for engasjement for fattige

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit mottok fredag =Oslo-prisen 2009 for sitt engasjement for fattige og vanskeligstilte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kronprinsparet takket ydmykt for prisen under tildelingen og understreket at de mener gatemagasinet gjør en meget viktig innsats.

- I konseptet med =Oslo ligger det at vi alle kan gjøre vårt i hvordan vi møter selgerne og hvordan vi ser på hverandre. At vi ser at mennesker er mye mer enn det som møter oss ved første øyekast. Gjennom samarbeidet med =Oslo tror jeg vi kan være med og bidra på dette feltet, sa kronprinsen.

Da trampeklappen la seg etter at ansvarlig redaktør Anlov P. Mathiesen hadde gitt dem prisen, måtte en rørt kronprinsesse Mette-Marit også tørke noen tårer.

- Det er veldig spesielt for oss å stå her i dag. Det betyr ekstra mye for oss at prisen kommer fra dere. Møtet vi hadde med mange av dere på Skaugum i høst er en opplevelse som fremdeles sitter dypt og som vi tar med oss, sa kronprinsessen, henvendt til =Oslo-selgerne som var til stede.

Juryen begrunner valget med kronprinsparets «mangeårige og oppriktige engasjement for fattige, utstøtte og vanskeligstilte. Både som mennesker og offisielle representanter har de vist en evne til å bry seg som inspirerer,» skriver =Oslo på sine hjemmesider. (©NTB)