Steffen Nystrøm (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Steffen Nystrøm (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Skadet Nystrøm skylder på tørt kunstgress

Strømsgodsets Steffen Nystrøm gir tørt kunstgress skylden for den alvorlige kneskaden han pådro seg i juni i fjor.

- Det var veldig varmt og for dårlig vannet på banen, så kunstgresset ble etter hvert utrolig tørt. Foten nærmest limte seg fast til underlaget da jeg skulle slå en pasning med yttersiden, forteller Steffen Nystrøm.

- Ville ikke skjedd på naturgress
Resultatet ble at det ytre sidebåndet i kneet ble revet tvers av. Etter mye frem og tilbake ble Nystrøm operert i desember. Nystrøm er overbevist om at skaden ikke ville skjedd på naturgress.

- Foten ville nok ha sklidd oppå gresset eller jeg ville ha tatt med meg en tue i det jeg satt foten ned, mener 25-åringen.

Men Lars Engebretsen, sjefslege ved Olympiatoppen, tror Nystrøm like godt kunne ha fått skaden på vanlig gress.

- Han var veldig uheldig. Jeg tror han var den eneste som hadde denne skaden i Tippeligaen i fjor. Gode studier viser at det ikke er noe forskjell på akutte skader på kunstgress og naturgress. De få skadene vi har av denne typen har skjedd på grus eller vanlig gress, forteller Engebretsen

Han skjønner likevel Nystrøm.

- Enkelte utøvere føler at de ikke har god nok kontroll når kunstgresset ikke er vannet, så jeg har god forståelse for at han nærmest følte at beinet stod igjen. Derfor er det viktig at man er nøye med vanning av fotballbanene, sier sjefslegen ved Olympiatoppen.

Snart kampklar
Nå trener lynvingen på Strømsgodset seg opp til å komme tilbake på fotballbanen til kampen mot Hønefoss 4.juli. Det betyr mange timer i styrkerommet og på tredemøllen hver dag.

- Nå går dagene kjempefort. Nå kan jeg trene på samme tid som resten av laget, bare at de trener på fotballbanen, mens jeg trener her inne med treningsapparatene. Jeg får anledning til å være sammen med dem i garderoben og være en del av miljøet, forteller Nystrøm.

Og ifølge Strømsgodsets fysioterapeut Audun Vestmoen er han i god rute til målet om å være kampklar i juli.

- Han er en veldig treningsvillig person som må holdes mer igjen enn å presse til å gjøre ting. Det er veldig viktig at motivasjonen er der, sier Vestmoen.

Og snart er Steffen Nystrøm klar til å utfordre lagkameratene om plass i startelleveren.

- Når jeg er klar til kamp, så skal de bare passe seg, sier nordlendingen lattermildt.