Alessandro Ballan  (Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS)
Alessandro Ballan (Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS)

Dopetterforskning stopper sykkelstjerne

Alessandro Ballan trekkes fra helgens Paris-Roubaix.

Se Paris-Roubaix på TV 2 søndag fra kl. 13.30

Verdensmester i landeveissykling fra 2008, Alessandro Ballan (30), skulle syklet søndagens klassiker Paris-Roubaix for BMC Racing. Men han er nå satt i såkalt inaktiv status av laget som følge av en italiensk dopingetterforskning.

Lagkamerat Mauro Santambrogio er også trukket fra alle konkurranser inntil videre som følge av samme sak.

De to er i søkelyset for hendelser i tiden som Lampre-ryttere. 35 personer skal angivelig være involvert i saken som det italienske politiet nå etterforsker. Nåværende Lampre-ryttere Lorenzo Bernucci og Alessandro Petacchi er også i politiets søkelys. Også Damiano Cunegos navn nevnes. Han trakk seg i dag fra Baskerland rundt av uvisse årsaker.

- De ryttere som etterforskes er blitt underrettet. Jeg vil først nevne navn når etterforskningen nærmer seg en avslutning, sier statsadvokat Antonino Condorelli, som bekrefter at dopingpreparater er beslaglagt.

Guido Nigrelli, farmasøyt og hestetrener, er sentral i etterforskningen. Han er en god venn av Lampre-manager Giuseppe Saronni og anklages for å ha distribuert dopingmidler til utøvere i en tiårspriode.

- Det er helt etter regelverket det BMC nå gjør. Jeg synes det er trist og potensielt ødeleggende for Lampre, som sliter med økonomiske problemer og kan være ferdig om dette stemmer, sier TV 2 Sportens sykkelekspert Johan Kaggestad.

Se intervju med Kaggestad:

417500