Illustrasjonfoto: Scanpix
Illustrasjonfoto: Scanpix

Fotoboksen som tar flest

Den står i en tunnel - og i fjor dro den inn 22 millioner kroner til statskassa.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Halvor i Heia spør

Hallo Benny. Takk for god fotoboksoversikt på Broom. Den er printet ut og ligger i hanskerommet på bilen min. Vi ble sittende diskutere dette litt i påska og spørsmålet er om du vet hva som er den fotoboksen som tar flest i Norge? Vi mener å ha hørt at det er Vålerengtunnellen i Oslo, stemmer det eller?

LES SAKEN: Her står alle fotoboksene

Benny svarer:

Hei Halvor i Heia! Dette er nesten riktig, dvs den mest "innbringende" fotoboksen i Norge står ganske riktig i en tunnel, men ikke i Oslo. Derimot er den å finne i Rælingstunnelen og den er ganske hissig på blitzingen sin.

I fjor ble 8988 bilister fotografert der, noe som ga en inntekt til Statskassen på rundt 22 millioner kroner. Da bør vel fotoboksen være godt nedbetalt, tenker jeg!

Den strekningen flest blir tatt på ligger forresten også i en tunnel. De to fotoboksene i Oslofjordtunnelen tok i fjor 11 230 bilister som kjørte for fort. Alt dette er forresten tall fra Politidirektoratet.

Slik unngår du fotoboks-bot - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her