Indecent Proposal  ( © TV 2)
Indecent Proposal ( © TV 2)

Pengene eller kjærligheten

En mangemillionær tilbyr David og Diana én million – for en natt alene med Diana.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

David (Woody Harrelson) og Diana Murphy (Demi Moore), har et lykkelig ekteskap. De har hver sin karriere - hun er eiendomsmegler og han er arkitekt. En dag finner Diana den perfekte eiendommen for drømmehuset som David har tegnet.

I dyp gjeld

Oppglødd over tanken på å realisere en felles visjon, drar de til banken og tar opp et stort lån. Men en plutselig konjunkturnedgang på markedet treffer ekteparet Murphy som en slegge. De står i fare for å miste alt de eier og ser fremtidsdrømmen gå i tusen knas. De trenger 50 000 dollar for å klare seg - og det må skje fort.

Vil vinne lykken

David og Diana skraper sammen det de har av penger, og drar til Las Vegas for å satse alt på ett kort. De er klar over at det er en hasardiøs plan, men ser ingen annen løsning enn å kaste seg ut i den desperate pengejakten ved spillebordene. Forhåpentligvis vinner de lykken.

Skamløst tilbud

Hellet i Las Vegas svinger fort, og når David og Diana har nådd desperasjonens bunnsjikt, kommer mangemillionæren John Gage (Robert Redford) inn i bildet. Han foreslår for David å gjøre en byttehandel. Gage får en natt med Diana, og for det vil ekteparet motta den nette sum av en million kroner.

Ekteparet nøler med å slå til på et tilbud som innebærer at Diana blir "solgt", men samtidig er tilbudet som sendt fra himmelen. Det betyr tross alt at de aldri mer behøver å bekymre seg for økonomien. Til slutt aksepterer de tilbudet, selv om de innerst inne aner at det kan ødelegge deres egen lykke for evig og alltid.

Se filmen «Uanstendig forslag» på TV 2 kl. 00.10 natt til søndag