PS XC90 1 (Foto: Privat)
PS XC90 1 (Foto: Privat)

Luksus-SUV til halv pris

Da den var ny priset denne Volvo XC90-en seg helt ut. Men etter tre år er det noe annet.

Timingen var ikke spesielt god og det norske avgiftsnivået tok effektivt motet fra de fleste interesserte kundene. Men likevel ble det solgt noen få Volvo XC90 med V8 bensinmotor på det norske markedet.

Med pris fra rundt 1,2 millioner kroner og oppover var dette en bil for de som virkelig var gira på Volvo SUV med diger bensinmotor. Verditapet er selvfølgelig formidabelt - og det gjør at du nå kan plukke opp et tre år gammelt eksemplar som har gått bare 40 000 kilometer til rundt halv pris.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Går utrolig bra

PS-xc90-3 (Foto: Privat)
PS-xc90-3 (Foto: Privat)

Thomas hos Pro Marine AS i Oslo har akkurat lagt ut dette eksemplaret til salgs. Norsksolgt bil med en eier og masse utstyr.

- Den går helt utrolig bra! 4,4-liters V8 og 316 hk i en bil som dette er virkelig noe for seg selv. Det gjør XC90 til en skikkelig morobil, i tillegg til sju seter og alle de praktiske kvalitetene, reklamerer Thomas.

Utstyrsbombe

V8-eren kommer forresten fra Yamaha og er kjent for å både være råsterk og ha silkemyk gange.

PS-XC90-4 (Foto: Privat)
PS-XC90-4 (Foto: Privat)

Tørst? Joda, når du tråkker hardt på gassen er den selvfølgelig det, men på normal kjøring bør ikke forbruket på noen måte være ruinerende.

- Det ser ut som første eier har krysset av på det meste når det gjelder utstyr?

- Ja, her tror jeg ikke det er mye man vil savne. Jeg kan jo nevne ryggekamera, telefon, DVD med skjermer integrert i nakkestøttene, mørke ruter, stigtrinn og fjernstyrt webastovarmer. Og så er det veldig rikig fargekombinasjon. Svart bil med svart skinninteriør, forteller Thomas.

Lillebror XC60 er en suksess - les testen her

Kjøreglede og fornuft

- Hvem er kundegruppa på en bil som denne?

- Når prisen har falt så mye som dette er det faktisk ganske mange. Jeg ser for meg en familie som trenger en stor og solid familiebil med mye plass - og hvor mor og far også synes det er litt stas å ha en bil som går skikkelig bra.

- Denne kombinerer både bilentusiasme og kjøreglede med fornuft og familieverdier. Det ser diskret og ganske nøytralt ut. Men det er bare utenpå, avslutter selgeren.

Les mer om XC90 i Brooms bruktbilguide - klikk her

PS-XC90-5 (Foto: Privat)
PS-XC90-5 (Foto: Privat)