PS Audi logo (Foto: Scanpix)
PS Audi logo (Foto: Scanpix)

Audi større enn Mercedes

For første gang i historien. Statuskampen blir tøffere og tøffere.

Audi har kommet en lang vei siden de var nærmest bare et bitte lite sidemerke til Volkswagen. De har forlengst klart å etablere seg oppe sammen med BMW og Mercedes som et av de tre tyske statusmerkene.

Og ambisjonene er store: Audi har selv gått ut og erklært at de skal være verdens mest suksessrike produsent av luksusbiler innen 2015.

Minst andreplass

Nå spørs det om dette ikke går enda fortere. Første kvartal 2010 har Audi nemlig for første gang i historien passert Mercedes i antall solgte biler. 264 100 eksemplarer - kontra Mercedes` 248 500.

BMW har ikke rapportert sine tall ennå, men det betyr at Audi minst holder andreplassen. Kanskje har de også startet året som nummer èn.

Her hjemme er Audi for øvrig mye større enn Mercedes, og selger også mer biler enn BMW. Audi er så langt i år nummer sju i Norge, BMW er på niendeplass, mens Mercedes ikke er inne på topp ti.

Medium-SUV-en Q5 har blitt en stor suksess - les testen her

Mye spennende på gang

Audi har hatt en kjempestart på 2010 og noterer seg for en økning på 25,9 prosent i forhold til de tre første månedene i 2009. En av hovedgrunnene til at Audi nå legger Mercedes bak seg, er svært godt salg i Kina.

Der solgte Audi 51 449 biler i årets tre første måneder, mot 24 100 biler fra Mercedes. BMW holder for øvrig andreplassen blant statusmerkene i Kina, de solgte 34 179 eksemplarer der første kvartal 2010.

Audi har i tillegg et spennende modellår foran seg med ny A8, den nye innstegsmodellen A1 og A7, bare for å nevne noen.

Alle Audi-modellene samlet - klikk her

audi_a1_metroproject_quattro2
audi_a1_metroproject_quattro2