FÅR IKKE DRIKKE: Arbeidere på Carlsberg i Danmark streiker over nye drikkeregler som bare tillater en øl på jobb. (Illustrasjonsfoto). (Foto: JOHN MCCONNICO/AP)
FÅR IKKE DRIKKE: Arbeidere på Carlsberg i Danmark streiker over nye drikkeregler som bare tillater en øl på jobb. (Illustrasjonsfoto). (Foto: JOHN MCCONNICO/AP)

Carlsberg-arbeidere streiker - får ikke lov å drikke på jobb

Nå får de bare lov til å drikke én øl i lunsjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

250 lager- og produksjonsarbeidere i Carlsberg streiket torsdag for andre dag mot bryggeriets nye regler i Danmark.

Carlsberg har unngått i mange år unngått å innføre strengere regler for inntak av alkohol på jobb. Men fra 1. april blir nye drikkeregler innført, til store protester fra de ansatte.

Bare én i løpet av arbeidsdagen

Reglene begrenser drikking av øl på jobb, og tillater bare én øl per arbeidsdag for ansatte på bryggeriene, melder nyhetsbyrået AP.

Talsmann Jens Bekke for Carlsberg mener de nye reglene er unødvendige.

– Reglene til Carlsberg har tidligere vært at det ikke er noen restriksjon på øldrikking, så lenge ansatte ikke blir fulle på jobb, forteller han.

Ifølge Brekke gikk 800 ansatte ut i streik onsdag, mens 250 forlot arbeidet på bryggeriet Carlsberg i København torsdag. Noe som resulterte i stans av øltransporten i og rundt den danske hovedstaden.

Sjåfører får drikke tre øl

Lastebilsjåfører er fritatt fra de nye reglene, og får lov til å drikke tre øl utenfor kantina. Men de gikk likevel til streik sammen med sine kolleger i Carlsberg onsdag.

Et alkoholmeter i lastebilene, forhindrer at sjåførene kjører fulle rundt.