Samuel Sanchez (Euskaltel) (Foto: JOSE LUIS ROCA/AFP)
Samuel Sanchez (Euskaltel) (Foto: JOSE LUIS ROCA/AFP)

Endelig hjemmeseier i Baskerland

Samuel Sanchez økte heltestatusen med sterk etappeseier i Baskerland rundt.

Dagens etappe var kongeetappen i seksdagersrittet som avsluttes lørdag. Rytterne måtte over seks stigninger på 166 kilometer med mål i Eibar.

I det sykkelgale Baskerland var det rene Tour de France-stemningen i deler av løypen. På flere fjell sto publikum tettpakket langs løypen.

Hjemmeseier
I starten av den siste stigningen angrep det baskiske laget Euskaltel-Euskadi med Amets Txurruka. Men han ble tatt inn av Andy Schleck (Saxo Bank), som slo til med 5,5 kilometer igjen til toppen.

Det holdt heller ikke for luxembourgeren, som måtte se den amerikanske veteranen Chris Horner fra Radioshack dure forbi ikke lenge etterpå.

Horner virket sterk, men ble kjørt inn av det største hjemmehåpet Samuel Sanchez (Euskaltel). Sanchez var sterkest i avslutningen og fikk kjøre jublende over mål foran elleville baskiske sykkelfans. Det var første etappeseier av det baskiske laget i årets ritt.

Det var 32-åringens fjerde etappeseier i rittet i karrieren.

Se video av avslutningen øverst i artikkelen.

Valverde viste muskler
Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) er den store sammenlagtfavoritten. Han slo til med en oppvisning i god timing opp siste stigning. I begynnelsen lå han langt bak, men mot slutten kom han som en spansk rakett og tok både andreplass og ledertrøyen.

Han er ett sekund foran Chris Horner og Robert Gesink i sammendraget.

TV 2 Sport sender nest siste etappe fredag kl. 15.45 og den avgjørende tempoetappen lørdag.