Gjenopptar etterforskningen av påtenningssak

Politiet i Vestfold gjenopptar etterforskningen i saken der 22 år gamle Lasse Wethal ble påtent under et nachspiel i fjor påske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

22-åringen fikk varige skader i ansiktet, på skulderen og brystet etter hendelsen, som fant sted i Re utenfor Holmestrand.

I februar ble saken henlagt av statsadvokaten i Vestfold og Telemark fordi ingen vitner skal ha sett hvem som sto bak ugjerningen.

Riksadvokaten har nå omgjort denne beslutningen, og har bedt politiet om at det tas et nytt avhør av et vitne som også tidligere er avhørt flere ganger av politiet.

Ifølge politiet er det mye som tyder på at Wethal fikk klærne antent mens han sov. Wethal har selv gått ut i media og sagt at han mistenker at hendelsen har sammenheng med at han er homofil.

– Sakens alvor, og dens mulige motiv, tilsier at det bør gjøres et ytterligere forsøk på å avklare faktum nærmere etter at det nå har gått om lag et halvt år etter de siste avhørene ble tatt, opplyser politiinspektør Eskil Bredesen i Vestfold politidistrikt i en pressemelding. (©NTB)