ipadstudio
ipadstudio

Vi har lekt oss med iPad

Eksperten har lekt seg med den mest forhåndsomtalte duppedingsen gjennom tidene.

iPad har fått stor oppmerksomhet og blir omtalt som framtiden. Men hva mener eksperten?

Se også: Test av touchtelefoner - HTC knuser iPhone igjen!

Se også: Test av speilreflekskamera - Overraskende vinner

Se mer om iPad i kveldens TV 2 hjelper deg kl. 20.30.

Hva syns du om Apple iPad? Vil du kjøpe en? Si din mening nederst i saken.

Lekker dings

Bjørn Eirik Loftås, dataredaktør på Dinside.no gir iPaden pluss i margen for at den ser lekker ut, den lett å betjene, har et godt utvalg for applikasjoner og innhold og at dem har flott batterilevetid.

Han er en av de heldige som har fått satt kloa i den splitter nye, og voldsomt forhåndsomtalte iPaden fra Apple.

- Dette er et helt nytt produkt, og til sitt bruk passer den helt ypperlig. Med denne kan du lese bøker og magasiner, surfe og se på video, sier han til TV 2 hjelper deg.

- Avisene håper jo at dette blir overgangen som gjør papiravisene overflødige. Avissidene er spesiallaget for iPaden i et stående format, i motsetning til det liggende formatet som preger nettavisene i dag, sier Loftås.

I tillegg til dette har den en bibliotekfunksjon som gjør at du kan laste ned bøker. Så langt er bøkene bare på engelsk, men Loftås tror at norske titler kan bli tilgjengelig i løpet av året.

ipadstudio2
ipadstudio2

Har mangler

Men helt feilfri er den ikke heller, mener Loftås. Eksperten mener at det merkes at iPaden er et førstegenerasjonsprosjekt, og den mangler en rekke funksjoner som man finner på for eksempel datamaskiner og mobiltelefoner.

iPaden mangler kamera, USB, minnekort, støtter ikke Flash og Java, begrenset videoformatstøtte, ustabilt trådløst nettverk og den speilblanke skjermen er ikke ideell under alle lysforhold.

Om iPaden vil danke ut mobiltelefonen og datamaskinen, er han ikke sikker på.

- Den vil ikke erstatte PC-en, men den vil heller komme i tillegg.

God skjerm

Siden iPaden ankom redaksjonen, har dinside.nos dataredaktør mer eller mindre måtte låse seg inne for å få ha den i fred.

- Jeg har vel aldri vært vitne til mer hysteri, sier han.

Noen har stilt seg skeptiske til hvordan det er å lese på iPaden siden den har baklys, men Loftås mener at dette ikke er noe problem.

- Jeg leste ganske lenge i går og ble ikke trøtt i øynene. Det virker langt lettere å lese på denne enn på en vanlig datamaskin.

Skjermen på iPad fungerer på samme måte som iPhone og iPod Touch – det vil si at skjermen snur seg etter hvordan man holder i den. Loftås mener at den fungere «suverent» på iPaden.

ipadstudio3
ipadstudio3

Vent med å kjøpe

Europeisk lansering på berøringsskjermen er satt til 24. april, men det er fortsatt ikke sikkert når den kommer til Norge. Loftås mener at kjøpere bør smøre seg med tålmodighet.

- Vi tror den kommer til å ligge på en 4-5000 kroner i Norge. Det finnes parallellimporterte iPader å få tak i Norge allerede i dag, men da blir prisen fort det dobbelte, og det kan jeg ikke anbefale, sier han til TV 2 hjelper deg.

Les mer om Apple iPad på Dinside.no.

Hva syns du om Apple iPad? Vil du kjøpe en? Si din mening!