Liverpool (Foto: Armando Franca/AP)
Liverpool (Foto: Armando Franca/AP)

Tar Benfica sin femte seier på rad over Liverpool?

Les alt om kveldens Europa Leauge-kamper her!

Torsdag 8. april kl. 21:05
Liverpool - Benfica
Innbyrdes
Disse lagene har møtt hverandre ni ganger tidligere. Benfica har vunnet de fire siste oppgjørene.

Liverpools forige seier mot Benfica kom for 26 år siden da de vant 3-1 på Anfield i oktober 1984.

Forige gang disse to møttes før denne sesongen var i andre runde av Champions League i 2005/06 sesongen. Den gangen vant Benfica 1-0 i Lisboa og 2-0 på Anfield.

Liverpool
Hjemmelaget har vunnet Champions Cup/Champions League fem ganger og UEFA Cupen tre ganger.

Dette blir Liverpools 50. hjemmekamp i UEFA Cup/Europa League. De har vunnet 36 av de. seks kamper har endt uavgjort og syv hjemmekamper har endt med tap av de forige 49 hjemmekampene.

Liverpool har scoret minst et mål de siste 16 hjemmekampene i Europa. Forige gang de ikke scoret hjemme var 3. oktober 2007 da de tapte 0-1 for Marseille.

Steven Gerrard er britisk toppscorer i Europa med sine 33 mål.

Ryan Babel og Emiliano Insúa er suspendert.

Javier Mascherano og Fernando Torres blir suspendert hvis de pådrar seg gule kort i kveld.

Benfica
Benfica har ikke tapt på de siste ni kampene i Europa og kan tangere klubbrekorden på ti kamper på rad uten tap i kveld. Benficas forige tap i Europa kom 1. oktober 2009 da de tapte 0-1 for AEK.

Oscar Cardozo er Benficas toppscorer i Euuropa med åtte mål denne sesongen. Bare Werder Bremens Cludio Pizarro (9) har scoret flere mål i Eurupa League i år.

Oscar Cardozo (Foto: FRANCISCO LEONG/AFP)
Oscar Cardozo (Foto: FRANCISCO LEONG/AFP)

Javier Saviola kan bli den andre spilleren fra Argentina som scorer 30 mål i en europeisk turnering. Han har nå 29 mål, mens Hernán Crespo har 38 mål i Europa.

Maximiliano Pereira, Oscar Cardozo, David Luiz, Luisao og Júlio César blir suspendert hvis de pådrar seg gule kort i kveld.

Atlético - Valencia
Innbyrdes
Atlético har blitt slått ut av et spansk lag en gang tidligere i en Europa Cup. Det skjedde i 1958/59 sesongen i Champions Cup da de ble slått ut av Real Madrid.

Valencia har blitt slått ut av et spansk lag to ganger tidligere i en Europa Cup. I 1963/64 tapte de for Real Zaragoza i Fairs Cup. I 1999/00 tapte de for Real Madrid i Champions League-finalen.

Dette blir det 43. helspanske møte i en europeisk turnering. Det er europeisk rekord i møter mellom klubber fra samme land. Engelske klubber har møtt hverandre 33 ganger.

Atlético
Har vunnet en europeisk turnering. I 1961/62 sesongen vant de cupvinnercupen.

Atléticos trener Quique spilte for Valencia fra 1984-1994. Han trente også klubben fra 2005-2007.

Sergio Agüero har scoret 16 mål i Europa for Atlético, inkludert seks mål denne sesongen.

Sergio Agüero (Foto: Alvaro Isidoro/AP)
Sergio Agüero (Foto: Alvaro Isidoro/AP)

Atlético har bare vunnet en av de siste elleve kampene i Europa. Den seieren kom borte mot Galatasaray 25. februar da de vant 2-1. De tre siste kampene har endt uavgjort.

Atlético ligger på 10. plass i La Liga med 40 poeng etter 30 kamper. Valencia ligger på 3. plass med 56 poeng etter 30 kamper.

Raúl García, Sergio Agüero og Tomás Ujfalusi blir suspendert hvis de pådrar seg gule kort i kveld.

Valencia
Har vunnet seks troféer i Europa. De vant UEFA Cupen i 1962, 1963 og 2004. I 1980 vant de cupvinnercupen og European Super Cup i 1980 og 2004. De kom også på 2. plass i Champions League i 2000 og 2001.

Valencia har bare tapt en av de siste 13 kampene i Europa. De siste tre kampene har endt med uavgjort.

David Villa har scoret 19 mål i Europa. Han kan bli den 15. spanjolen som scorer 20 mål i Europa.

Villa har scoret syv mål på de siste seks kampene for Valencia.

Ever Banega og Bruno Saltor er suspendert for denne kampen.

Pablo, Jordi Alba, Rubén Baraja, Juan Mata, David Villa og David Albelda blir suspendert hvis de pådrar seg gule kort i kveld.

Wolfsburg - Fulham Vises på: TV 2 SPORT 1
Innbyrdes
Bortsett fra forige møte mellom disse to lagene har Wolfsburg møtt engelske lag tre ganger tidligere. De vant 3-2 over Portsmouth i 2008/09 sesongen i UEFA Cupen og de tapte begge kampene mot Manchester United i Champions League tidligere denne sesongen.

Fulham har møtt et tysk lag tidligere. De ble slått ut av Hertha i 2002/03 sesongen i UEFA Cupen.

Det laget som vinner denne kampen blir den 19. semifinalisten fra deres land i en europeisk turnering.

Wolfsburg
Tyskerne er regjerende mester i Bundesliga og nådde UEFA Cupen etter å ha blitt slått ut av Champions League.

De spilte i UEFA Cupen i 1999/00 og 2008/09 sesongen. Begge gangene røk de ut i 3. runde.

Wolfsburg har bare tapt en av sine fem hjemmekamper i Europa denne sesongen. De har vunnet tre og en har endt med uavgjort. Deres eneste hjemmetap kom i Champions League 8. desember 2009 da de tapte 1-3 for Manchester United.

Wolfsburg ligger på niende plass i Bundesliga. Bare tre regjerende Bundesligamestere har endt på 10. plass eller lavere sesongen etter de vant og ingen har gjort det siden Stuttgart i 1984/85 sesongen.

Alexander Madlung blir suspendert hvis han pådrars eg et gult kort i kveld.

Fulham
Dette er andre gang Fulham spiller i en europeisk turnering. Forige gang røk de ut i 3. runde av UEFA Cupen i 2002/03 sesongen.

Fulham har scoret minst et mål i de siste elleve kampene i Europa. Forige gang de gikk målløse av banen var 27. august 2009 da de tapte 0-1 for Amkar Perm.

Zoltán Gera (5) og Bobby Zamora (5) er Fulhams toppscorere i Europa denne sesongen.

Bobby Zamora (Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP)
Bobby Zamora (Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP)

Bobby Zamora blir suspendert hvis han pådrar seg et gult kort i kveld.

Rod Hodgson har ikke tatt en klubb til semifinalen i en europeisk turnering siden han ledet Inter til semien i UEFA Cupen i 1996/97 sesongen. Hodgson og Inter tapte finalen på straffer mot Schalke.

Standard - Hamburg Vises på: TV 2 SPORT 2
Innbyrdes
Standard har nå spilt 18 kamper mot tyske klubber. De har vunnet fire, fire har endt med uavgjort og de ti kamper har endt med tap.

Standard har ikke vunnet mot et tysk lag siden de vant 4-1 mot Dynamo Dresden 10. desember 1980.

Hamburg har nå spilt ti kamper mot belgiske klubber. Fem kamper har endt med seier, to har endt uavgjort og tre kamper har endt med tap.

Hamburg har blitt slått ut av belgiske lag to ganger tidligere. I 1875/76 sesongen røk de ut for Club Brugge i semifinalen i UEFA Cupen og i 1977/78 sesongen røk de ut for Anderlecht i cupvinnercupen.

Standard
Deres beste plassering i en europeisk cup kom i 1981/82 sesongen da de komt til finalen i cupvinnercupen. Den kampen tapte de 1-2 for Barcelona.

Forige belgiske klubb som nådde semifinalen i en Europa Cup er Antwerpen som kom til finalen i cupvinnercupen i 1992/93 sesongen.

Dette blir den 80. UEFA Cup/Europa Leauge kampen for Standard og deres 40. hjemmekamp i denne turneringen.

Sinan Bolat, Sébastien Pocognoli, Axel Witsel, Eliaquim Mangala, Marcos Camozzato og Milan Jovanovic blir suspendert hvis de pådrar seg gule kort i kveld.

Hamburg
Hamburgs beste plassering i en Europa Cup kom da de vant Champions Cup i 1982/83 sesongen. De vant også cupvinnercupen i 1976/77 sesongen.

Hamburg kom også til kvartfinalen i denne turneringen forige sesong. Den gangen røk de ut mot Werder Bremen.

Finalen i årets Europa League spilles på Hamburgs hjemmebane, HSH Nordbank Arena. Hamburg kan bli den åttende klubben som spiller en Europa Cup-finale på sin egen hjemmebane.

Hamburg har tapt tapt de tre siste bortekampene i Europa League. Taper de mot Standard i kveld setter de ny rekord i antall tap på bortebane på rad.

Joris Mathijsen har spilt samtlige 990 minutter Hamburg i årets Europa League.

Marcus Berg er Hamburgs toppscorer i årets turnering med fire mål.

Marcus Berg (L) scores the 1-0 for Hamburg during the UEFA Europa League match between Celtic Glasgow and SV Hamburg at Celtic Park, Glasgow, Scotland (Foto: BRIAN STEWART/EPA)
Marcus Berg (L) scores the 1-0 for Hamburg during the UEFA Europa League match between Celtic Glasgow and SV Hamburg at Celtic Park, Glasgow, Scotland (Foto: BRIAN STEWART/EPA)

Tomás Rincón, Marcell Jansen og Piotr Trochowski blir suspendert hvis de pådrar seg gule kort i kveld.

Kilde: Infostrada Sports/Altomfotball.no