Ståle Solbakken (Foto: FILIP SINGER/EPA)
Ståle Solbakken (Foto: FILIP SINGER/EPA)

- Ståle Solbakken er trenernes Messi

Skandinavias mektigste fotball-leder sammenligner Ståle Solbakken med verdens beste fotballspiller.

København (TV 2 Sporten): - På samme måte som Lionel Messi er et enormt talent, er Ståle Solbakken unik. Han holder rett og slett verdensklasse som trener, sier FCK Københavns sterke mann, Flemming Østergaard, til TV 2 Sporten.

Don Ø, som han også kalles - er mannen som bygde opp FC København fra en klubb med sju ansatte - til en dansk gigant med over 3000 ansatte.

Støttet Ståle hele tiden
Foran 2006 hyret han inn Solbakken som klubbens nye trener - og siden har Østergaard, som vil trekke seg som styreformann i klubben på generalforsamlingen 23. april, lojalt støttet nordmannen.

Da det ble kjent at Solbakken hadde takket ja til å ta over Norge i 2012, rynket både dansk presse, eksperter - og supportere på nesen. Leder av FCKs supporterklubb, som teller 16 000 medlemmer - innrømmer skepsisen.

- Vi var mange som lurte på om han mentalt ville være i Norge med en gang. Men de siste resultatene viser jo at vår frykt var ubegrunnet. Ståle er profesjonell så det holder, og nå er alle meget fornøyd med jobben han gjør, sier supporterlederen Michael Patuel.

Flemming Østergaard (Foto: TV 2/)
Flemming Østergaard (Foto: TV 2/)

- Ståle fullfører alltid!
Østergaard var aldri redd for problemer.

- Hadde det vært en annen en Ståle som sa ja til trenerjobben i Norge, kan det hende at jeg hadde kvittet meg med ham. Men Ståle fullfører alt han driver med. Alltid!

Nå holder Solbakken stø kurs mot sitt og klubbens fjerde strake seriemesterskap på fem år. Hele seks poeng skiller ned til nummer to, OB.

- Presset for å levere gull er ekstremt, men vi lar aldri verken presse eller supportere diktere hvordan denne klubben skal styres. I løpet av en sesong er det tre til fire kriser, men det er skapt en kultur som handler om stabilitet. Og de på toppen vet hvilke mekanismer som utløses ved seier og tap, uten å miste fokus, sier Solbakken til TV 2 Sporten.

Han kunne blitt trener for Barcelona eller Real Madrid imorgen.

- Det var mange eksperter som ikke trodde du ville fullføre FCK-kontrakten da det ble kjent at du skulle ta over Norge i 2012. Er de siste ukers resultater en seier for deg?

- Våre beste resultater denne seongen har kommet etter den signeringen. Det er først og fremst andre som brydde seg om Norge-jobben - men alt tyder på at jeg fullfører kontrakten her nede, sier Solbakken - som skal være trener i København også neste år.

- Han blir tiden ut, sier Østergaard, som også sier at han har fått 10-15 søknader fra trenere som ønsker å bli Solbakkens etterfølger.

- Men vi tar det helt rolig, og i vårt tempo!

- Bør sikte høyere
Østergaard mener derimot at Solbakken burde siktet høyere enn å bli landslagssjef for Norge;

- Han kunne blitt trener for Barcelona eller Real Madrid imorgen. Han ville garantert fått tilbud fra store klubber. Jeg syntes det er synd at han ikke får en europeisk toppklubb etter oss. Norge er rett og slett for tidlig for ham, avslutter Don Ø.