Stabæks trener Jan Jönsson ble sendt opp på tribunen av dommer Kjetil Sælen (Foto: Thomassen, Christian/Scanpix)
Stabæks trener Jan Jönsson ble sendt opp på tribunen av dommer Kjetil Sælen (Foto: Thomassen, Christian/Scanpix)

Én kamps karantene på Jönsson

Stabæk-treneren straffes.

Stabæk-trener Jan Jönsson får én kamps karantene etter å ha blitt sendt på tribunen etter en krangel med Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo mandag.

Forventet å slippe straff
Tirsdag sa Stabæk-treneren at han forventet å slippe unna straff.

- Jeg blir overrasket om jeg straffes for dette. I kampen mellom Brann og Tromsø i fjor løp jo Per-Mathias Høgmo ut på gressmatten uten å bli straffet i etterkant. Slapp han straff, så bør jeg også gjøre det, sa Jönsson tirsdag.

- Jeg ser ingen logikk i noen utestengning, sier han til TV 2 Sporten onsdag kveld.

Skværet opp med Høgmo
Jönsson og Høgmo har også skværet opp, og Høgmo sa tirsdag at han håpte Stabæk-treneren ikke ble straffet.

- Høgmo la seg langflat og sa han skulle snakke med forbundet. jeg håper han har gjort det i dag og snakket med rett person.

Treneren regner med å anke avgjørelsen.

Dette melder NFF
Disiplinærutvalget i NFF har likevel valgt å suspendere Jönsson.

«Disiplinærutvalget har vurdert saken, og har på grunnlag av dommerens utvisningsrapport og klubbens forklaring fattet følgende beslutning: I medhold av Reglement for advarsler og utvisninger § 5-1 og Forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner mot utviste spillere mv. ilegges Jan Jönsson én kamps karantene for sin opptreden under Tippeligakampen mellom Stabæk Fotball og Tromsø IL den 05.04.10.

Karantenen innebærer at treneren i den neste obligatoriske seriekampen til klubbens A-lag etter bortvisningen ikke har anledning til å oppholde seg på eller ved laglederbenken, eller å kommunisere med laget eller dets trener-/støtteapparat fra laget ankommer kamparenaen til kampens slutt», skriver NFF i en pressemelding.