Svekket psykisk helse blant homofile

Over halvparten av homofile, lesbiske og bifile har hatt varige og tilbakevendende symptomer på psykiske plager. Blant heterofile rapporterer en av tre det samme, ifølge en fersk rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant bifile rapporterer 55 prosent at de har hatt varige og tilbakevendende symptomer på psykiske plager de siste tre månedene. Blant dem som bare er tiltrukket av samme kjønn, er andelen 41 prosent. Dette er noen av funnene i rapporten Seksuell identitet og levekår, som baserer seg på at SSB for første gang har spurt om seksuell tiltrekning og identitet i den ordinære levekårsundersøkelsen.

Knappe 2 prosent av dem som deltok i undersøkelsen, svarte at de følte tiltrekning til samme kjønn, mens bare 1,2 prosent klassifiserte seg som homofile, lesbiske eller bifile.

Åtte av ti heterofile nordmenn rapporterer at de har god eller meget god helse. Denne andelen er nokså lik blant homofile, lesbiske og bifile. Blant dem som kun er tiltrukket av samme kjønn, rapporterer imidlertid sju av ti om god eller meget god helse. (©NTB)