DREPT: 75 politimenn ble drept i India under et angrep av maoister. Nå vil opposisjonen gjøre alt de kan for å knuse maoistene. (Foto: Sunil Singh/AP)
DREPT: 75 politimenn ble drept i India under et angrep av maoister. Nå vil opposisjonen gjøre alt de kan for å knuse maoistene. (Foto: Sunil Singh/AP)

Vil knuse maoister etter massedrap på indiske politimenn

Opposisjonen i India krever at maoistopprørerne blir nedkjempet en gang for alle etter angrepet som tok livet av 75 politimenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politimennene ble drept da maoistene kastet sprengladninger og skjøt mot dem i et tett skogområde i delstaten Chhattisgarh sentralt i landet tirsdag.

Angrepet er det verste på mange år og blir regnet som et nederlag for regjeringen, som før jul trappet opp innsatsen for å knekke maoistene.

Forsvant i jungelen

Innenriksminister Palaniappam Chidambaran sier at han er sjokkert over hvor mange som mistet livet.

– Dette er et bevis på maoistenes grusomme natur og den råheten og brutaliteten de besitter, sier innenriksministeren.

Bakholdsangrepet tirsdag var nok et bevis på opprørsgruppens evne til å slå til hardt for deretter å forsvinne inn i jungelen. Nå mener det ledende opposisjonspartiet Bharatiya Janata Party (BJP) at regjeringen må gå hardere til verks mot maoistene.

– Må bekjempes

Talsmann Rajiv Pratap Rudy mener bakholdet var et angrep på det indiske demokratiet, og at en uinnskrenket offensiv er eneste utvei.

– Det er ikke lenger rom for diskusjon eller debatt. Det første vi må gjøre er å slå til hardt. Dette må kjempes til siste slutt, sier Rudy. (©NTB)