bolivia000 (Foto: STR/AFP)
bolivia000 (Foto: STR/AFP)

Bolivia-sak kan bli utsatt igjen

Rettssaken mot de to norske kvinnene, Madelaine Rodriguez (23) og Stina Brendemo Hagen (19) kan på nytt bli utsatt når retten settes i Cochabamba onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skal være forsvarerne til flere av de andre tiltalte i saken som vil forsøke å få saken utsatt når retten settes i Palacia de la Justicia i Cochabamba onsdag, skriver VG Nett.

Kan bli foreldet

Bakgrunnen for ønsket om utsette saken skal være en regel i det bolivianske lovverket om at en kriminalsak henlegges dersom ikke påtalemyndigheten greier å reise straffesak i løpet av tre år.

Les også: Kokaintiltalt ble gravid på cella i Bolivia

Madelaine Rodriguez, Stina Brendemo Hagen og en tredje norsk kvinne (20) ble pågrepet mai i 2008. Dersom enda et år passerer før en rettssak blir gjennomført, blir saken henlagt på grunn av foreldelse.

Mor på besøk

Tirsdag ankom flere nordmenn Cochabamba for følge den allerede utsatte rettssaken mot de to norske kvinnene.

Fra Kripos i Norge kom to etterforskere sammen med en av politiets sambandsmenn fra ambassaden i Madrid. En av etterforskerne vil også vitne under rettssaken.

Også moren til en av kvinnene har ankommet Bolivia.

Utsatt igjen

Dersom saken utsettes er det i så fall andre gang. I desember i fjor ble saken utsatt etter at Stina Brendemo Hagen besvimte første dagen i retten. Etter det rømte den tredje kvinnen (20) til Norge etter ha endret navnet sitt og fått nytt pass fra den norske ambassaden i Buenos Aires.

Derfor sitter bare to av de tre tiltalte i rettssalen når saken starter onsdag. Kvinnen er imidlertid fremdeles tiltalt og risikerer bli dømt på lik linje med de andre. (©NTB)