Christer Kleiven (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)
Christer Kleiven (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)

Kleiven aktuell for landslaget

Start-kometen er blitt lagt merke til av landslagsledelsen.

Sør Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Christer Kleiven (21) har hatt sitt store tippeligagjennombrudd etter storspill for Start i de første fire serierundene.

Nå kan belønningen bli en plass på landslaget.

- En Kleiven som ligger på dette nivået i hver kamp fremover må vurderes nøye, og vil kjempe om å være vårens landslagsoverraskelse, sier landslagets assistenttrener Ola By Rise til fvn.no.

- Styrket sitt landslagskandidatur
Han har fulgt Start på La Manga, samt i 3-3-kampen mot Rosenborg og 5-3-seieren mot Vålerenga, og er naturlig nok full av lovord om Kleiven, som scoret et praktmål i hver av de to kampene.

- Kleiven har styrket sitt landslagskanditatur betraktelig med spillet sitt den siste tiden. Han har vært en av Starts beste spillere, om ikke den beste. Målet på Lerkendal og chippen på Sør Arena i går forteller om et instinkt og et blikk som det er internasjonal klasse over - noe det har vært over mye av det han har gjort i år, sier By Rise.

Se reportasjen med Kleiven i vinduet over!

Ydmyk Kleiven
Midtbanespiller Kleiven har fire mål på de fire første kampene. Han åpnet målkontoen sa Sandefjord ble slått 2-0 i serieåpningen, han scoret et fantastisk mål i 3-3-kampen mot Rosenborg på Lerkendal, og mot Vålerenga mandag ble det to fulltreffere på 21-åringen.

- Det er vel en blanding av flaks og dyktighet. Det er lett å være god på et godt lag og med gode medspillere, sier en ydmyk Kleiven til TV 2 Sporten.

Vil overbevise over tid
Målet er landslagslagsspill, og spill i en større liga - men 21-åringen tar ikke av.

- Alle kan spille 2-3-4 gode kamper, så det gjelder å bevise at jeg er god nok ved å fortsette slik hele sesongen, sier Kleiven.