British cyclist Mark Cavendish (Foto: JORGE DIRKX/AFP)
British cyclist Mark Cavendish (Foto: JORGE DIRKX/AFP)

Sykkelstjerner i ordkrig

Mark Cavendish og André Greipel er lagkamerater, men forholdet er iskaldt.

Sykkellaget HTC-Columbia er i den heldige situasjon at de har to fremragende spurtere i stallen. Mark Cavendish (24) var totalt overlegen i hele fjorårssesongen, mens tyske André Greipel (27) raket inn seiere i de rittene briten ikke syklet.

Total isfront
I år har Cavendish vært plaget av skader og uhell. Det gjorde at han ikke klarte å forsvare tittelen i Milano-Sanremo. Sesongens store mål for HTC er Tour de France. Der skal Cavendish forsøke å gjenta suksessen fra i fjor. Da ble det seks etappeseiere.

Selv når jeg er i dårlig form er jeg bedre enn ham.

Før årets sesong har flere av rytterne som fungerte som opptrekkere for 24-åringen byttet lag. For å bøte på svekkelsen har sjefene i HTC lekt med tanken om å bruke Greipel som opptrekker for Cavendish. Det ser nå ut til å forbli en ønskedrøm.

- Det er ingen sjanse overhodet for at han deltar i det samme rittet som meg, sier Cavendish til den britiske avisen The Guardian.

Cavendish følger opp med å påpeke at han ikke har noen problemer med å sykle på samme lag som Greipel.

- Fordi jeg er en bedre rytter. Selv når jeg er i dårlig form er jeg bedre enn ham, lyder den knusende dommen fra 24-åringen.

Avskriver Greipels vinnersjanser
Greipel gjorde ikke akkurat sine hoser grønne med å kritisere Cavendish sin innsats i Milano-Sanremo, som tyskeren ble vraket fra.

Det er ingen mulighet for at Greipel vinner et monument-ritt.

- Jeg var ganske forbannet på Greipel etter hans kommentarer. Hvis han mener han kunne vinne burde han sagt det før rittet og ikke etterpå mens han så på resultatlisten. Jeg vant ikke Milano-Sanremo på grunn av dårlig form - det var uflaks. I fjor vant jeg mens jeg pillet meg i nesen. I år kunne jeg vinne igjen. Det er ingen mulighet for at Greipel vinner et monument-ritt, slår briten fast.

Sykkelsportens monumenter er Milano-Sanremo, Flandern rundt, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege og Lombardiet rundt.

Sykler ikke små drittløp
Målene til Cavendish denne sesongen er å ta den grønne trøyen i Tour de France og vinne VM til høsten.

- Nå sykler jeg for å være i toppform til Tour de France og VM. Hvis jeg vil ha små drittseiere, hadde jeg syklet små drittløp.

Spurtesset røper også at han ikke er veldig lysten på å sykle Tour of California istedenfor Giro d'Italia, slik planen er. The Guardian mener at konkurrende lag, som Team Sky, er på alerten med tanke på å forsøke å lokke Cavendish bort fra HTC.

Andre Greipel (Foto: Mark Gunter/AFP)
Andre Greipel (Foto: Mark Gunter/AFP)