oppslag Mercedes B class 20 (Foto: Scoopy)
oppslag Mercedes B class 20 (Foto: Scoopy)

Se den nye folke-Mercedesen

AVSLØRT: Bestselgeren til Mercedes blir ny. Se hvordan den skal se ut.

PS-Mercedes-B-class-2011-00 (Foto: Scoopy)
PS-Mercedes-B-class-2011-00 (Foto: Scoopy)

B-klasse har blitt en stor suksess for Mercedes her hjemme. Dette er rett og slett en Mercedes "folk flest" har råd til - og i tillegg har den mange gode kvaliteter som gjør den til en attraktiv bil for mange.

B-klasse er en litt klasseløs bil. Mindre og ikke så høyreist som de mest solgte flerbruksbil-konkurrentene - men samtidig større og mer fleksibel enn de tradisjonelle konkurrentene i Golf-klassen.

Helt ny bil

B-klasse er imidlertid ikke noen nybil lenger og fem år siden den ble lansert, kan vi nå vise disse dataillustrasjonene av hvordan andre generasjon B-klasse skal se ut. Disse er blant annet basert på spionbilder av bilen.

Det er kjent at dette ikke er noen facelift. Vi snakker helt ny bil. Fortsatt er karosseriet ganske høyreist, men Mercedes gir den nå mer personbil-preg.

Spare-Merca: Les testen av dagens B-klasse her

Angripe Golf-klassen

Det betyr at den spesielle konstruksjonen med dobbelt gulv muligens blir droppet. B-klasse blir heller ikke større enn dagens modell, snarere tvert imot.

Nå skal Mercedes nemlig inn og for alvor angripe Golf-klassen. Og den jobben er det B-klassen som skal gjøre.

Ved å bli mindre flerbruksbil og mer sporty, skal bilen appellere til en yngre kjøpegruppe enn de som i dag velger B-klasse.

Hva er det som gjør Golf så suksessrik? Les mer her

Neste høst

Det betyr at biler som VW Golf. Ford Focus og Peugeot 308 får enda en svært brysom konkurrent. Samtidig vil Mercedes klare å konkurrere mer direkte mot Audi A3 og BMW 1-serie.

Den nye B-klassen skal være klar høsten 2011. Den kommer helt sikkert i hybridutgave - i tillegg til et utvalg av små og nøysomme bensin- og dieselmotorer. Sannsynligheten er også stor for at den kommer i en elektrisk utgave.

Audi A3 har blitt billigere - hvor mye får du vite her

PS-Mercedes-B-class- (Foto: Scoopy)
PS-Mercedes-B-class- (Foto: Scoopy)