Norsk seier i åpent skandinavisk

De norske håndballjentene (LK92) gikk til topps i det åpne skandinaviske mesterskapet i Danmark i påskehelgen.

Marie Henriksen (t.v.) og Inga Berit Svestad på benkenfor Byåsen (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

Trenere Reidar Møistad og Henning Krøger fikk se at Norge slo Frankrike 28-23 fredag, Danmark 24-20 lørdag før de avsluttet med 23-23 mot Sverige 1. påskedag.

Byåsen-talentet Marie Henriksen var den spilleren som markerte seg aller mest turneringen sett under ett. Hun scoret fem mål mot Sverige. I den kampen ble Cecilie Rasmussen toppscorer med åtte mål.

Sverige ledet 15-14 til pause, men de norske jentene avsluttet sterkt etter en timeout på stillingen 18-22. De norske talentene avsluttet med å vinne de siste minuttene av kampen 5-1.

Sverige hadde mulighetene til å sikre seieren i sluttsekundene, men det avgjørende frikastet endte i norsk blokkering. (©NTB)