MÅ I FENGSEL: Et britisk par fikk ikke medhold i retten i Dubai. Nå er de dømt til en måneds fengsel for å ha kysset hverandre offentlig på munnen. Paret mente selv det bare var et kyss på kinnet. (Foto:  /AFP)
MÅ I FENGSEL: Et britisk par fikk ikke medhold i retten i Dubai. Nå er de dømt til en måneds fengsel for å ha kysset hverandre offentlig på munnen. Paret mente selv det bare var et kyss på kinnet. (Foto: /AFP)

Par må i fengsel for offentlig kyss i Dubai

Det britiske paret må en måned i fengsel etter at de kysset hverandre på munnen på en restaurant i Dubai.

24 år gamle Ayman Najafi og kjæresten Charlotte Adams (25) tapte rettssaken i Dubai søndag.

Nå må de i fengsel for å ha kysset hverandre på munnen på et offentlig sted, dømt etter Dubais strenge anstendighetslover. Paret selv mener det bare var et kyss på kinnet.

Mor følte seg støtt

Det var en 38 år gammel mor som klaget til politiet. Hun følte seg støtt av oppførselen til Najafi og Adams, da hun spiste middag sammen med datteren på Jumeirah Beach Residence.

I tillegg til fengselsstraffen, må paret betale 1600 norske kroner i bot, og forlate landet så fort de er ferdige med fengselsoppholdet, melder Sky News.

Paret ble også beskyldt for å drikke alkohol, noe de erklærte seg skyldige i. De ble arrestert av politiet i november, men først forrige uke kom saken deres opp for retten. Najafi tror ikke det hjelper å anke.

Tolererer ikke regelbrudd

Najafi har jobbet i Dubai i 18 måneder for markedsfirmaet Hay Group, mens Adams var turist.

Dubai er det mest avslappede av de arabiske landene i Golfstrømmen, men forsøk på bryte reglene blir slått hardt ned på.

Et indisk par fikk tre måneders fengsel for å ha sendt hverandre slibrige tekstmeldinger. Et britisk par ble dømt til tre måneders fengsel for å ha hatt sex på stranda, men paret vant da de anket saken.