Wayne Rooney (Foto: Kerstin Joensson/AP)
Wayne Rooney (Foto: Kerstin Joensson/AP)

- Rooney tilbake til City-kampen

Alex Ferguson vil ha stjernespissen tilbake til byderbyet.

Wayne Rooney tråkket over i mesterligaoppgjøret mot Bayern München og var sårt savnet da United lørdag tapte 1-2 hjemme for Chelsea og mistet ledelsen i Premier League.

Men skaden var ikke så ille som først fryktet, og Alex Ferguson har lagt en plan for når Rooney skal være tilbake for de røde djevlene.

Vi har øremerket kampen mot Manchester City

- Han vil være tilbake om toppen tre uker, og vi har øremerket kampen mot Manchester City. Det vil være tid nok for ham til å gjøre en forskjell på sesongen vår. Forhåpentligvis går vi videre mot Bayern München, og da vil han være tilgjengelig til semifinalene, sier Ferguson til Skysports.com.

Sir Alex Ferguson (Foto: Christof Stache/AP)
Sir Alex Ferguson (Foto: Christof Stache/AP)

- Respekt for van Gaal
Rooney vil definitivt ikke spille returoppgjøret mot tyskerne onsdag, men keeper Edwin van der Sar har troen på avansement selv uten toppscoreren.

- En ting vi vet med sikkerhet om Bayern, er at de er mentalt sterke - som de var i den første kampen da vi scoret først, sier nederlenderen.

En ting vi vet med sikkerhet om Bayern, er at de er mentalt sterke

- Det er en veldig tysk styrke, selvsagt. De er sterke og har en tro på seg selv som gjør at de står på helt til slutt. Og med Louis van Gaal som trener har kvaliteten og troen bare økt, for jeg vet av egen erfaring at han er en mann som ikke overlater noe til tilfeldighetene. Jeg har stor respekt for ham, og jeg vet han vil komponere et Bayern-lag som er slagkraftig nok til å få et godt resultat på Old Trafford, sier burvokteren.

Edwin Van Der Sar (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Edwin Van Der Sar (Foto: ANDREW YATES/AFP)

- Ferguson vet hva van Gaal tenker
Som likevel tror på avansement.

- Saken er den at også vi har en veldig god trener - og Ferguson vet hva som vil være i van Gaals tanker enda bedre enn meg. Vi har erfaringen som skal til for å slå ut Bayern, og vi har også de nødvendige kvalitetene. Og selv om vi er skuffet over nederlaget i den første kampen vet vi at vi kan vinne, selv uten Rooney.